20.4 C
Chania
Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2026

Χανιά: Δυναμική πρεμιέρα για την κρουαζιέρα με την άφιξη του Sun Princess και 4.000 επισκέπτες

Ημερομηνία:

Με την άφιξη του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Sun Princess στο λιμάνι της Σούδας, ο τουριστικός χάρτης των Χανίων ενεργοποιείται επισήμως για το 2026.

Η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών από τις πρώτες κιόλας ώρες της Παρασκευής, 27 Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου που αναμένεται να καταγράψει υψηλές επιδόσεις, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και επιβεβαιώνοντας τη θέση της Κρήτης ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Το χρονικό του ελλιμενισμού και η διαδρομή του Sun Princess

Το εντυπωσιακών διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στον κόλπο της Σούδας νωρίς το πρωί, προερχόμενο από το λιμάνι του Κουσάντασι της Τουρκίας. Με συνολικά 4.000 τουρίστες να επιβαίνουν στο σκάφος, η επιχείρηση αποβίβασης και μεταφοράς προς την πόλη εξελίχθηκε ομαλά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον χρόνο παραμονής τους στο νησί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Sun Princess αναμένεται να παραμείνει στον ναύσταθμο μέχρι το απόγευμα, οπότε και θα αποπλεύσει με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Η συγκεκριμένη προσέγγιση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δρομολογίου που συνδέει εμβληματικούς προορισμούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Αμέσως μετά την αποβίβαση, ο κύριος όγκος των 4.000 τουριστών κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης των Χανίων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να επισκεφθούν τα ιστορικά μνημεία και να γνωρίσουν τις ομορφιές του Ενετικού Λιμανιού, δίνοντας μια πρόωρη αίσθηση καλοκαιρινής κίνησης στην τοπική αγορά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισσάμου: Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα για παράνομη απόρριψη απορριμμάτων

Ο Δήμος Κισσάμου προειδοποιεί για εντατικούς ελέγχους και πρόστιμα σε όσους απορρίπτουν σκουπίδια εκτός κάδων. Καλεί τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες ανακύκλωσης.

Υπερχείλιση στη Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Υπερχείλιση στη Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Η δεξαμενή 2,1 εκατ. κυβικών έχει γεμίσει πλήρως.