15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Εγκαίνια για τη «Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού»

Ημερομηνία:

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικού υλικού με τίτλο «Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού», επιμέλειας του ηθοποιού, συλλέκτη και συγγραφέα κ. Λευτέρη Λαμπράκη και παραγωγής της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Την έκθεση διοργάνωσαν με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης–Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ, τους Συλλόγους Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία» και «Παναγία Σουμελά», την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Κρήτης».

Η έκθεση που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, «περιλαμβάνει χάρτες, έργα τέχνης, σπάνιες εκδόσεις, εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια, φωτογραφίες, γκραβούρες, ενδυμασίες, κοσμήματα, χειροτεχνήματα, προσωπικά αντικείμενα, πολεμικά κειμήλια, εκτεταμένο αρχειακό υλικό, εφημερίδες, επιστολές, κάρτες και πολλά άλλα τεκμήρια. Αποσπάσματα από προσωπικές μαρτυρίες συμπληρώνουν την αφήγηση της σημαντικής Ιστορίας. Το υλικό της Έκθεσης προέρχεται από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους, καθώς και από ιδιωτικές Συλλογές».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 10.00 – 14.00 και από τις 18.00 – 21.00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ