13.8 C
Chania
Monday, March 4, 2024

Χανιά: Εκδήλωση για την Ημέρα του Πατέρα από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών

Ημερομηνία:

Η Ημέρα του Πατέρα τιμήθηκε με μεγάλη συμμετοχή από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Χανίων χθες (18.06.2023) στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Στην εκδήλωση που είχε μεγάλη συμμετοχή μελών της Τοπικής Διοίκησης Χανίων και αγκαλιάσθηκε από την κοινωνία των Χανίων, παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος  Εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίω κ. Σοφία Μαλανδράκη, η Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας. κ Ελένη Ζερβουδάκη, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μαστραντωνάκης, η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υποψήφια Βουλευτής Χανίων κ Λίτσα Κουρουπάκη, η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Χανίων κ. Χαρίκλεια Ντερμανάκη, ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων κ. Αναστάσιος Νικολάου και η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Χανίων και Γενική Γραμματέας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων κ. Στέλλα Κουτσουπάκη.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων εξήρε την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων και ανέφερε ότι ο όμορφος χώρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου αγκαλιάζει και στηρίζει κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ευχόμενος και την φιλοξενία και επομένης εκδήλωσης της  Ένωσης μας

Στην Ομιλία του με θέμα «Βλέμμα στον πατέρα με τη ματιά της ψυχανάλυσης» ο ψυχολόγος Γρηγόριος  Μαυριδάκης ανέφερε « O πατέρας έχει την ίδια ικανότητα να αναπτύξει υγιής σχέση με το βρέφος όπως η μητέρα ,Αυτό συμβαίνει όταν είναι ενεργός στη φροντίδα των παιδιών κατά τους πρώτους μήνες της ζωής. Η αναγνώριση του πατρικού αντικειμένου από το βρέφος συντελεί στην ανάπτυξη του εαυτού και στο διαχωρισμό από το αντικείμενο της μητέρας. Η επίδραση του πατέρα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού έχει θετικές επιδράσεις σε κάθε περίοδο της ανάπτυξης του παιδιού, Το πρότυπο του συμμετοχικού πατέρα ως συν-γονέας φαίνεται να είναι το πιο ευεργετικό για την εξέλιξη του παιδιού  Παράλληλα η ενεργή πατρική παρουσία συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά στη σύγχρονη κοινωνία…»

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας αστυνομικών μελών της Τοπικής Διοίκησης Χανίων με θέμα την πατρότητα .

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι Ματθαίος Ιγγλεζάκης, Ζαφείριος Σταμίγκος, Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη και Χρήστος Τσάτσος.

Η έκθεση θα παραμείνει στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο για μία εβδομάδα.

Η Τοπική Διοικηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση αυτής της δράσης και σε όλους όσους παρευρέθηκαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά ανακοίνωσε σήμερα (3/3) ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εκτελεστούν...

«Κόσμος»: Αυτά είναι τα 30 μέλη του νεοσύστατου πολιτικού φορέα – Γραμματέας ο Πέτρος Κόκκαλης

Τα προσωρινά όργανα που θα οδηγήσουν τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα...

Υπεγράφη η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού που αποκτήθηκε με παρένθετη...