23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου

Ημερομηνία:

Νέες διαστάσεις παίρνει η πολύκροτη υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα αλλεπάλληλα αιτήματα αντικατάστασης των προσωρινών μέτρων κράτησης, έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη, τουλάχιστον για τους τρεις από τους τέσσερις προσωρινά κρατούμενους, την ιδιοκτήτρια, τη συνιδιοκτήτρια, τον γενικό γιατρό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων και σε ότι αφορά τα δύο τελευταία αιτήματα του 70χρονου ψυχίατρου που η Εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκισή του με εξαιρετικά ωστόσο αυστηρούς όρους, που περιλαμβάνουν τη χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Παρόλα αυτά το Συμβούλιο έκρινε ότι θα πρέπει να παραμείνουν όλοι προφυλακισμένοι.

Και ενώ η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα,  πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά γύρω από την λειτουργία της επίμαχης δομής, αφού  ο ψυχίατρος, με συμπληρωματική του κατάθεση αλλά και γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελέα η δικηγόρος του, αφήνει να εννοηθεί ότι οι ιδιοκτήτριες και ο γενικός γιατρός παραποιούσαν στοιχεία, ενώ ο δεύτερος δήλωσε στην Ασφάλεια ότι το βιβλίο ιατρικών εντολών της Μονάδας «εξαφανίστηκε» την περίοδο της πτώσης της ηλικιωμένης, για την οποία όταν ξέσπασε η υπόθεση, δόθηκε εντολή για εκταφή και εν νέου ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Επίσης δηλώνει ότι υπέστη σοκ όταν διαπίστωσε από το προανακριτικό υλικό την ψυχιατρικοποίηση των φιλοξενουμένων και αντέκρουσε τον ισχυρισμό του γενικού γιατρού ο οποίος στην απολογία του φέρεται να δήλωσε ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή καθήλωσης των ηλικιωμένων αφού δεν ήταν δική του αρμοδιότητα, αλλά του ψυχίατρου.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες,  ο ψυχίατρος στο γραπτό του συμπληρωματικό υπόμνημα, προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες σχετικά με μεθοδεύσεις και εντός της φυλακής. Ενδεικτικά αναφέρει ότι ο συγκατηγορούμενός του γενικός γιατρός, έχει πρόσβαση στο ιατρείο,  άρα και στο τηλέφωνο και στο διαδίκτυο και επιχειρεί να αλλοιώσει στοιχεία. Επίσης κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος του σωφρονιστικού καταστήματος στο οποίο κρατείται, να μην δώσει συμπληρωματική κατάθεση σε βάρος του γενικού γιατρού, ενώ φέρεται ότι στον γενικό γιατρό δίνεται η δυνατότητα παρεμβάσεων και επικοινωνίας,  με στόχο την αλλοίωση ενοχοποιητικών στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γιατρός, με γραπτό υπόμνημα, διαψεύδει τον ψυχίατρο και δηλώνει ότι το βιβλίο ιατρικών εντολών «χάθηκε» το χρονικό διάστημα που έγινε ο μεγάλος Υγειονομικός έλεγχος στο ιδιωτικό γηροκομείο. Παράλληλα αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τις καταγγελίες των συγγενών ηλικιωμένων είτε σε άγνοια είτε και σε δόλο, προκειμένου να επιτύχουν την επιδίκαση αποζημιώσεων.

Αύριο η υποβολή μήνυσης σε βάρος Ανακριτή και Εισαγγελέα από τις ιδιοκτήτριες της δομής

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ωστόσο το μπαράζ μηνύσεων ή αγωγών, σε βάρος δικαστικών λειτουργών, αλλά και μαρτύρων κατηγορίας, από τον συνήγορο της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας της δομής, Νίκο Ρουσόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν κατατεθεί επτά αγωγές σε βάρος μαρτύρων κατηγορίας. Ακολούθησαν μηνύσεις σε βάρος ανακριτικών υπαλλήλων και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σε μια λιτή ανακοίνωσή του, ο κ. Ρουσόπουλος  έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει  ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μήνυση των εντολέων του, Χρυσής και Γεωργίας Λιονάκη, κατά του Ανακριτή Χανίων και της Εισαγγελέως Χανίων, που χειρίζονται την υπόθεση του Γηροκομείου Χανίων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση θα υποβληθεί αύριο Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...