Χανιά: «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση» – Σειρά δράσεων τον Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Κανένα σχόλιο

Με κεντρικό μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση», ο Δήμος Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων για τον Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που έχει οριστεί στις 25 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντικά σωματεία της πόλης.

Για την καλύτερη διάδοση του μηνύματος το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, οργανώνει σειρά δράσεων σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τους Φίλους και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού και τους Καλλιτέχνες της πόλης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού, κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως, που αντιστοιχούν στο 28% όλων των καρκίνων στις γυναίκες, και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600. Το αισιόδοξο είναι ότι το 85% των ασθενών παρουσιάζει επιβίωση, άνω της 5ετίας, με το γεγονός αυτό να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έγκαιρη διάγνωση.

"Sponsored links"

Η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, από τις χώρες όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ελέγχεται πιο δύσκολα και οι πιθανότητες εξάπλωσης περισσότερες.

Το πρόγραμμα των δράσεων προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής αφύπνισης διαμορφώνεται ως εξής:

25 Οκτωβρίου

  • Φωταγώγηση Φάρου Χανίων

Ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, φωτίζεται με τα χρώματα της πρόληψης και της ελπίδας για τον Καρκίνο του Μαστού.

  • Στολίζουμε το “Δέντρο της Ελπίδας” στο Δημαρχείο Χανίων

Στις 09.00 π.μ., γυναίκες κάθε ηλικίας, εργαζόμενες και εθελόντριες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, του Συλλόγου Ορίζοντα, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Χανίων), Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού, καθώς και μαίες του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων, δίνουν ραντεβού έξω από το Δημαρχείο Χανίων, για να στολίσουν το “Δέντρο της Ελπίδας” και να ευαισθητοποίησαν για τη δύναμη της πρόληψης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.

25- 27 Οκτωβρίου

  • Δημαρχείο Χανίων

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού από καλλιτέχνες της πόλης μας: Ανδρεαδάκη Ζαχαρία, Βογιατζή Μαγδαληνή και Μπαλαδάκη Γιώργο.

17-21 Οκτωβρίου

"Sponsored links"

  • 1ο Κ.Υ. Χανίων/ Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα

Διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού, σε γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δράση ενημέρωσης σχετικά με την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού σε εργαζόμενες του Δήμου Χανίων.

24-31 Οκτωβρίου

  • 2ο Κ.Υ. Χανίων/ Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα

Διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού, σε γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για τους προληπτικούς ελέγχους έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση θέσης και τηρήθηκε αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live