17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Χανιά: Θερινά τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές

Ημερομηνία:

Η πρώτη Ακαδημία Ρομποτικής στα Χανιά από το 2017, αναπτύσσει τις δεξιότητες του μαθητή χρησιμοποιώντας σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις.

Στο Πανεπιστήμιο Columbia αναφέρεται  το βασικό ερώτημα : “Πώς μπορούμε να κάνουμε τη μάθηση να αποκτήσει τέτοιο νόημα για τους μαθητές ώστε να παραμένουν στο σχολείο, να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, και με επιτυχία να αποφοιτούν από το λύκειο προς την  τριτοβάθμια εκπαίδευση ή προς μια δουλειά της επιλογής τους;”

Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το “STEM”.  Tο αρκτικόλεξο προέρχεται από τις λέξεις Science Technology Engineering and Mathematics και αποτελεί μία προσέγγιση στην Εκπαίδευση σχεδιασμένη έτσι ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών, που αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον του.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική και η Πληροφορική μπορούν να αποτελέσουν τα εργαλεία που θα συμβάλουν στη εκπαίδευση του μαθητή. Επιδίωξη δεν αποτελεί μόνο η εξοικείωση με την τεχνολογία, αλλά κυρίως να αποτελέσει το κίνητρο του μαθητή να εξερευνήσει ποικίλα γνωστικά αντικείμενα.

Τι προσφέρει στον μαθητή;

Οι δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής έχουν θετική επίδραση όσον αφορά την συνεργασία μεταξύ  των  μαθητών, την ενίσχυση γνωστικών ικανοτήτων, βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και ωθούν τα παιδιά να θέτουν στόχους και να προωθούν τα κίνητρα τους. Έτσι,  οι  μαθητές αναπτύσσουν και αποκτούν:

 • Ερευνητικό πνεύμα και επιστημονική μεθοδολογία.
 • Καλλιέργεια  και  ανάπτυξη  πολύτιμων  νοητικών  δεξιοτήτων  (αναλυτική &σύνθετη σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη κ.α.).
 • Χρήσιμες τεχνολογικές δεξιότητες (εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού).
 • Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, εξοικείωση με την ομαδική -συνεργατική μέθοδο εργασίας.
 • Αξιοποίηση τεχνικών επίλυσης προβλήματος.
 • Διαχείριση του έργου (διαχείριση χρόνου, κατανομή έργων και πόρων).
 • Διατύπωση και έλεγχο υποθέσεων.
 • Αυτό-οργάνωση και έλεγχο της πορείας της εργασίας.

Η ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ λειτουργεί την πρώτη Ακαδημία  Ρομποτικής στα Χανιά και το πρόγραμμα σπουδών της καλύπτει όλο το φάσμα ηλικιών, των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Προσφέρονται 4 τμήματα:

 1. Εισαγωγή στις Επιστήμες(Academy I, 6 – 8ετών)
 2. Εισαγωγή στη Ρομποτική(Academy II, 8-10ετών)
 3. Κατασκευάζω και προγραμματίζω(AcademyIII, 10 – 12ετών)
 4. Advance Robotics(AcademyIV, 13+ετών)

Σας περιμένουμε στην ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ για εγγραφές στα νέα μας Θερινά τμήματα που θα έχουν έναρξη τον Ιούλιο και λήξη αρχές Σεπτεμβρίου.

Κ. Χιωτάκη 8 &Α. ΠαπανδρέουΤηλ.:  2821054002 – 54003
Email: memo.educ@gmail.com
www.memo.edu.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ