Χανιά: Και οι αγρότες διαδηλώνουν ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Κανένα σχόλιο

Κάλεσμα προς τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στα Χανιά απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με εργατικά σωματεία,  φοιτητικούς συλλόγους και φορείς του μαζικούς κινήματος των Χανίων σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

"Sponsored links"

Η κινητοποίηση γίνεται «ενάντια στην παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα και στην επίσκεψη του στα Χανιά. Και κυρίως ενάντια στις επικίνδυνες επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ να σπρώξουν -με φανερές ή κρυφές διαπραγματεύσεις, με ή χωρίς θερμό επεισόδιο- Ελλάδα και Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών που θα έχουν ως βασικό άξονα την διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής στην περιοχή απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, βάζοντας στο κρεβάτι του Προκρούστη τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας των κανονιοφόρων στη χώρα μας και όχι τα ευρωατλαντικάπαραμύθια περί «εγγυήσεων», τάχα, από τον «διεθνή παράγοντα» για την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως υποκριτικά πασχίζουν να μας πείσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Γι΄ αυτόΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κάνουν πλάτες στις τουρκικές διεκδικήσεις και σφυρίζουν αδιάφορα στην ανυπόστατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό ΑΟΖ, που «γκριζάρει» μια τεράστια θαλάσσια έκταση νότια της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης, αφαιρώντας με το «έτσι θέλω» από τα ελληνικά νησιά οποιαδήποτε επιρροή σε θαλάσσιες ζώνες. Γι’ αυτό χαρακτηρίζουν την περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού ως «διαφιλονικούμενα ύδατα» και εξισώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο με τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, βάζοντας τα ανοιχτά στο «ζύγι» των ιμπεριαλιστικών παζαριών για να προχωρήσουν τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στην περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τα σχέδια, τα παζάρια και οι συμφωνίες που προετοιμάζουν οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν στον πυρήνα τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και γι’ αυτό οδηγούν ολοταχώς σε επώδυνους συμβιβασμούς, που με τη σειρά τους προετοιμάζουν τον επόμενο γύρο αμφισβητήσεων και συγκρούσεων.

Και από εδώ, από τη Σούδα -ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας για την ενίσχυση και επέκταση των βάσεων- θέλει να στείλει μήνυμα ότι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εδώ, ενάντια στην ειρήνη, την ασφάλεια στους λαούς της περιοχής.

Η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς οδηγεί σε περιπέτειες τον λαό μας, μας εμπλέκει επικίνδυνα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν βαριές ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, εκθέτουν το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν τη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, την ένταση της πάλης τους για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία αλλαγή των συνόρων, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.

Την ειρήνη, την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον μπορούν να εξασφαλίσουν οι λαοί με την ενιαία πάλη τους ενάντια στα άνομα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Έξω ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ από τη χώρα μας! Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά!

Η Σούδα λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

"Sponsored links"

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και με πρώτιστο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνουμεόσους θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, όπως επίσης και η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις