10.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Χανιά και Ρόδος στο top 10 των δημοφιλών παραθαλάσσιων προορισμών για τους Βρετανούς – Η Μύκονος ο λιγότερο αγαπημένος

Ημερομηνία:

Η Βαλένθια αναδείχθηκε ο πιο αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός των Βρετανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη και η Μύκονος ο χειρότερος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της οργάνωσης Βρετανών καταναλωτών Which?

Η Which? ζήτησε από περίπου 3.500 ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου να βαθμολογήσουν τα ταξίδια τους σε 44 παράκτιες πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Οι προορισμοί βαθμολογήθηκαν με βάση 12 κριτήρια. Ανάμεσά τους: η παραλία της πόλης, το φαγητό και ποτό, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα, τα ψώνια, η ψυχαγωγία, η ελκυστικότητα, η φιλικότητα, η σχέση ποιότητας/ τιμής, η ηρεμία και η ασφάλεια του προορισμού και άλλα.

Η Βαλένθια αναδείχθηκε η πιο δημοφιλής πόλη με βαθμολογία προορισμού 91%, λαμβάνοντας κριτικές πέντε αστέρων σε επτά από τις δώδεκα κατηγορίες.

Το Which? σχολίασε ότι οι επισκέπτες της πόλης έδωσαν το μάξιμουμ των 5 αστέρων στις παραλίες της πόλης, στη σχέση ποιότητας/τιμής. στην ποιότητα των τουριστικών αξιοθέατων, στα ψώνια, στη φιλικότητα και την ελκυστικότητα και 4 αστέρια στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στη χειρότερη θέση (20ή) κατατάχτηκε η Μύκονος με βαθμολογία 58%.

Έλαβε τρία αστέρια για τη θάλασσα, τη μαρίνα της και για τη φιλικότητα και 4 αστέρια για την ελκυστικότητα της.

Η φήμη του νησιού ωστόσο, έχει αμαυρωθεί από δημοσιεύματα για την εξυπηρέτηση πελατών, οι οποίοι έχουν χρεωθεί εκατοντάδες λίρες για σνακ.

Στο top 10 των δημοφιλέστερων παραλιακών πόλεων συγκαταλέγονται τα Χανιά (6η θέση) και η Ρόδος (7η θέση). Στην 11η θέση βρίσκεται η Αθήνα και στην 14η θέση η Κέρκυρα.

Στη δεύτερη θέση των πιο δημοφιλών παραθαλάσσιων πόλεων ισοβαθμούν το Πόρτο και η Βενετία. Το Πόρτο χαρακτηρίστηκε ως “γραφικός” προοριμός και έλαβε καλή βαθμολογία για τη μαρίνα, τη φιλικότητα και τη σχέση ποιότητας/τιμής.

Η Βενετία είχε καλές κριτικές στα περισσότερα κριτήρια και χαμηλές βαθμολογίες για τη σχέση ποιότητας/ τιμής και την ηρεμία και τη γαλήνη, που αποπνέει.

Το top 10 των δημοφιλών παραθαλάσσιων προορισμών στην Ευρώπη για τους Βρετανούς

1. Βαλένθια, Ισπανία

2. Πόρτο, Πορτογαλία

3. Βενετία, Ιταλία

4. Ταβίρα, Πορτογαλία

5. Pollenca, Ισπανία

6. Χανιά, Ελλάδα

7. Ρόδος, Ελλάδα

8. Συρακούσες, Ιταλία

9. Βαρκελώνη, Ισπανία

10. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Οι λιγότερο αγαπημένοι παράκτιοι προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου

1. Μύκονος, Ελλάδα

2. Fuengirola, Ισπανία,

3, Portimao, Πορτογαλία

4. Νάπολι, Ιταλία

5. Benalmadena, Ισπανία

6. Μασσαλία, Γαλλία

7. Κατάνια, Ιταλία

8. Αλμπουφέιρα, Πορτογαλία

9. Καρβοέιρο, Πορτογαλία

10. Benidorm, Ισπανία

tornosnews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...