18.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Χανιά: Και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών καλεί στη σημερινή συγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας του Φύσσα και την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Ημερομηνία:

Με αιχμηρή ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων, Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Νομού Χανίων καταγγέλλει την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Συνδικάτου υπογραμμίζει ότι η αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου για «λόγους υγείας», δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει τις πραγματικές προτεραιότητες της Δικαιοσύνης.

«Η αστική δικαιοσύνη για ακόμα μια φορά δείχνει ποιον εξυπηρετεί. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που διώκει με τον αντιρατσιστικό νόμο εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Η ίδια δικαιοσύνη που σέρνει σε δίκες πρωτοπόρους αγωνιστές, που υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού από τα funds», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και ενίσχυση του φασισμού

Το Συνδικάτο συνδέει τη χρονική συγκυρία της αποφυλάκισης με την κυβερνητική πολιτική:
«Η περίοδος που αποφυλακίζονται τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία. Είναι περίοδος πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής της χώρας, τη στιγμή που εντείνεται η επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που προβλέπει 13 ώρες δουλειάς, γυρίζοντας την εργατική τάξη έναν αιώνα πίσω».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσο μεγαλώνει η κοινωνική δυσαρέσκεια, «η κρατική καταστολή θα συνυπάρχει με τη δράση των Χρυσαυγιτών, των μαντρόσκυλων του συστήματος και των μπράβων της μεγαλοεργοδοσίας».

«Φασιστικές επιθέσεις και στα Χανιά»

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την κλιμάκωση φασιστικών περιστατικών και στην Κρήτη:

  • την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ το καλοκαίρι,

  • το χτύπημα σε μέλη της ΚΝΕ,

  • την επίθεση σε μετανάστες εργάτες στο σχολείο των Βρυσών,

  • την προσπάθεια κατεβάσματος της σημαίας της Παλαιστίνης στο πανηγύρι της Καντάνου.

«Τέτοιες επιθέσεις στοχεύουν συνολικά το εργατικό-λαϊκό κίνημα και όσους αγωνίζονται απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά», τονίζεται.

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή

Με αιχμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το Συνδικάτο καλεί εργαζόμενους και νεολαία σε μαζική κινητοποίηση:

«Οι ενέργειες των φασιστοειδών στον Ν. Χανίων, όπως και σε όλη την Ελλάδα, θα πέσουν στο κενό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν τα φασιστοειδή σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά και τον θρέφει».

Η συγκέντρωση της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου δεν είναι απλώς μια διαμαρτυρία ενάντια στην αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, μια υπενθύμιση ότι η κοινωνία δεν ξεχνά τους νεκρούς της Χρυσής Αυγής, ούτε αποδέχεται την «επιστροφή στην κανονικότητα» για τους καταδικασμένους ναζιστές.

«Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά· μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», καταλήγει το κάλεσμα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μεσόγειος άλλαξε: Πάνω από 1000 ξενικά είδη απειλούν το οικοσύστημα

Η Μεσόγειος θάλασσα, έχει αλλάξει πρόσωπο μέσα σε μόλις μία γενιά....

Σπιτικές προτάσεις

Οματιές χοιρινές Παλαιότερα και στην Μικρά Ασία και εδώ, τα...