Χανιά: Κινητοποίηση από ενώσεις γονέων για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων

Κανένα σχόλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, διοργανώνουν οι ενώσεις γονέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων του νομού.
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωΐ της Τρίτης 19 Ιουλίου, με τους γονείς να διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση δεκάδων σχολικών μονάδων του νομού, με πρόσχημα τα όρια του μαθητικού πληθυσμού και την εφαρμογή του νόμου.

«Για εμάς όμως κύριοι του Υπουργείου και της κυβέρνησης, το κριτήριο δεν μπορεί να είναι οι αριθμοί που ορίζουν οι νόμοι σας. Δεν μπορεί να είναι η λογική των περικοπών που αντιμετωπίζει, χρόνια τώρα, τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους σαν κόστος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «οι γονείς έχουμε ματώσει ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια να στηρίξουμε όπως μπορούμε τα παιδιά μας, σε συνθήκες πανδημίας. Διεκδικήσαμε, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση, το Υπουργείο, τους Δήμους και την Περιφέρεια που είχαν και την αποκλειστική ευθύνη, όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Όπως υποστηρίζουν οι ενώσεις γονέων, σε συνθήκες νέας έξαρσης των κρουσμάτων, με το αρνητικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στα παιδιά, «το να προωθείται η παραπέρα υποβάθμιση των σχολείων μας και ο μαρασμός των σχολείων της υπαίθρου, είναι τουλάχιστον καταστροφικό».

"Sponsored links"

Στο 3ο ΔΣ Χανίων θα προβλέπονται 23 μαθητές σε ένα τμήμα, στο 2ο ΔΣ Χανίων 24 μαθητές στη Δ’ δημοτικού, στο ΔΣ του Πλατανιά 23 μαθητές στην ΣΤ’ τάξη, στο ΔΣ Κολυμπαρίου 24 μαθητές στην Γ’ τάξη και στο 1ο ΔΣ Κισσάμου 24 μαθητές στη Δ’ τάξη. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που θέτουν οι γονείς, προσθέτοντας ότι «αυτή την «ομαλή» λειτουργία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που για ακόμα μια φορά έχει θύματα τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και τους εκπαιδευτικούς, σας την επιστρέφουμε».

«Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο των Χανίων! Εδώ και τώρα να προχωρήσει έγκαιρα ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη και με κριτήριο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live