13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Χανιά: Μαζικό παρών στη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό | Φωτός

Ημερομηνία:

«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού – καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε από τη συναυλία που οργάνωσαν   η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης.

Στη συναυλία συμμετείχαν δηλώνοντας «παρών» από την πρώτη στιγμή, εξαιρετικοί καλλιτέχνες της περιοχής μας που εναντιώνονται στο έγκλημα ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι μαζί ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Πιο συγκεκριμένα τραγούδησαν οι :

  • Εναλλασσόμενη Τάση
  • Ο Γιάννης Χίνος(λαούτο), Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης (λύρα), Νίκος Λάππας (κλαρίνο)
  • Ο Μάνος Τρυπιάςμε το σχήμα του, τους Κώστα Αλμπάνη (ηλεκτρική κιθάρα), Έλενα Ορμυλιώτου (βιολί) και Μάρκο Νενεδάκη (τύμπανα). Μαζί τους τραγούδησε και ο Joe Dalton.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης ν. Χανίων, Μανώλης Παπαδωμανωλάκης ο οποίος επισήμανε : «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που δίνει τη μάχη για τη λευτεριά του, απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Αυτό το κράτος-δολοφόνος που επικαλείται την “τρομοκρατία” για να δικαιολογήσει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ευθύνεται για τα τεράστια εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος του Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία σε βάρους του Παλαιστινιακού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση διαλαλεί τη στήριξη του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ από την πρώτη στιγμή, στέλνοντας τη φρεγάτα ΨΑΡΑ και ΑΝΤΡΙΑΣ σαν συνοδεία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου. Στο μεταξύ, ταχέως προχωρούν οι Αμερικανοί την ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών τους στη βάση της Σούδας, καθώς αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε βασικό κόμβο υποστήριξης των επιχειρήσεών τους στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενόσω καλύπτουν τα νέα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Αποδεικνύεται ότι το μόνο δικαίωμα στον λαό της Παλαιστίνης που αναγνωρίζουν είναι αυτό της σιωπής και όχι της αντίστασης και της απελευθέρωσης από την κατοχή». Μαζικά αγωνιστικά, παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι η Σούδα ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

  • Συνεχίζουμε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου μηχανοκίνητη πορεία ενημέρωσης του Χανιώτικου λαού, στις 18:00 με αφετηρία την πλ. Δημοτικής Αγοράς
  • Επόμενος μεγάλος σταθμός την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο, στις 12π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.
  • Κορυφώνουμε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με πορεία για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...