13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Νέα κινητοποίηση γονέων για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων αναφέρει ότι μόνο στα Χανιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκτός από τα δεκάδες κενά γενικής παιδείας, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης ξεπερνούν τα 100, ενώ αν υπολογιστεί ότι ακόμα και όσοι έχουν τοποθετηθεί, στην πλειοψηφία τους μοιράζονται σε δύο παιδιά.

Η Ένωση καλεί σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 8.30 το πρωΐ στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα κενά στα σχολεία, ένα μήνα μετά το άνοιγμα, παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Όλοι και όλες μαζικά στην κινητοποίηση την Παρασκευή 8.30π.μ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή!

Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να ρωτήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Θα βρει χιλιάδες!

Μόνο στα Χανιά στην πρωτοβάθμια, εκτός από τα δεκάδες κενά γενικής παιδείας, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης ξεπερνούν τα 100, αν υπολογίσουμε ότι ακόμα και όσοι έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία τους μοιράζονται σε 2 παιδιά. Και όλα αυτά τη στιγμή που από την αρχή της χρονιάς έχουν προχωρήσει δεκάδες συγχωνεύσεις-υποβαθμίσεις σχολείων. Στη δευτεροβάθμια, σήμερα, χάνονται κάθε βδομάδα πάνω από 1000 διδακτικές ώρες, από τις οποίες οι 598 αφορούν επίσης στην ειδική αγωγή.

Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός αποθέωσε το νέο ωράριο των ολοήμερων στα δημοτικά, ομολογώντας πως το ζητούμενο του εγχειρήματος ήταν να μπορούν οι γονείς να δουλεύουν περισσότερες ώρες!

Την ίδια στιγμή που η κ. Κεραμέως κάνει τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, η Ένωση Γονέων δέχεται καταγγελίες από γονείς που ο οικογενειακός τους προγραμματισμός έχει πάει περίπατο, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της αδυναμίας να καλυφθούν κενά στα ολοήμερα, με αποτέλεσμα να παρατάνε τη δουλειά τους ή να προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις, μιας και τα παιδιά τους αναγκαστικά σχολάνε στις 13.15!

Σύλλογος γονέων μάλιστα μας κατήγγειλε πως όταν απευθύνθηκε στην διεύθυνση ΠΕ για τη μη λειτουργία του ολοήμερου για άλλες 15 μέρες, η απάντηση που πήρε ήταν να μην εξοργίζονται γιατί δεν είναι οι μόνοι. Ότι υπάρχουν άλλα 20 σχολεία στον νομό με το ίδιο πρόβλημα και πως η διεύθυνση δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού δεν έχει προσωπικό.

Φτάνει πια με την κοροϊδία!

Στα δύο χρόνια πανδημίας και υπολειτουργίας των σχολείων βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στα «τηλεμαθήματα». Πέρυσι βάλαμε ξανά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν τα τεράστια μορφωτικά κενά που δημιούργησε η εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Χρόνια τώρα πληρώνουμε πολύ ακριβά την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της παιδείας.

Δε θα ανεχτούμε άλλο να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, επειδή οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν εμάς και τα παιδιά μας σαν κόστος και δεν παρέχουν ούτε τα αυτονόητα!
Ως εδώ! Δε θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

"google ad"

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό στη διάθεση, για να καλύπτονται κενά από άδεις, ασθένειες κλπ.
Να επιστρέψει ο υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου.
Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, για να καλυφθούν τα τεράστια μορφωτικά κενά.
Καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους γονέων σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, την Παρασκευή 8.30π.μ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...