Χανιά: Ξεκινούν καμπάνια με στόχο την αθώωση των 8 της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη του 2020

Κανένα σχόλιο

Στις 4 Νοεμβρίου 8 αγωνιστές της πόλης μας δικάζονται στα Δικαστήρια Χανίων. Είναι κατηγορούμενοι λόγω της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση  που είχε καλεστεί από μαζικούς φορείς στις 6 Δεκεμβρίου 2020 στην πλατεία Αγοράς.

Οι  πανελλαδικές απαγορεύσεις συναθροίσεων για τη πορεία του Πολυτεχνείου και της 6 Δεκέμβρη με πρόσχημα την πανδημία, κατέληξαν σε όργιο καταστολής, μαζικές  συλλήψεις και πρόστιμα.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση της 6ης Δεκέμβρη χτυπήθηκε απρόκλητα και άγρια από την αστυνομία. Με κρότου λάμψης, δακρυγόνα, και βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που τηρούσαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ακολούθησαν 8 συλλήψεις, πρόστιμα στο σωρό ακόμα και πρόστιμα μέσω τηλεφώνου μέρες μετά την συγκέντρωση.

"Sponsored links"

Με αφορμή τη δίκη της 4ης Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, της κατάληψης Ρόζα Νέρα ,του ΣΕΚ ,του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών, μελών του φοιτητικού συλλόγου και άλλων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών.

Αποφασίστηκε η έναρξη της  καμπάνιας με στόχο την  αθώωση των 8 με

  • την πλατιά απεύθυνση σε σωματεία,συλλόγους,για την έκδοση ψηφισμάτων αλληλεγγύης για τους 8.
  • την άμεση έκδοση κοινής αφίσας όπου θα  υπογραφούν  μαζικοί  φορείς της πόλης.
  • την πραγματοποίηση εκδήλωσης τη Δευτέρα 31/10 με ευρύ πάνελ ομιλητών.
  • Κάλεσμα σε συγκέντρωση την ημέρα της δίκης 4 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Χανίων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live