18.2 C
Chania
Friday, January 23, 2026

Χανιά: Οδικά έργα 6,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Ημερομηνία:

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφέρεια Κρήτης πολλά σημαντικά έργα υποδομών στο νησί.

Το πρωί, παρουσία του Περιφεριάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής έργου «Βελτίωση δημοτικού δρόμου Κίσαμος – Πολυρρήνια». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.450.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Υπουργείο Υποδομών.

Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο αναμένεται η έγκριση για το μεγάλο έργο που αφορά σε έργα οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε Ρέθυμνο και Χανιά με προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τις προηγούμενες μέρες υπογράφτηκε ακόμα μια σύμβαση για έργα που πλησιάζουν τα 6 εκατ. ευρώ και αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τις φυσικές καταστροφές του 2019.

Τέλος έγινε αναφορά και στην πορεία και άλλων σημαντικών έργων σε όλο το νησί όπως τα φράγματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης «τα δυο φράγματα σε Κίσσαμο και Πλατανιά προχωρούν. Έχουν υπογραφτεί και έχουν εγκριθεί για να μπορούν να προχωρήσουν μέσω ΣΔΙΤ.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά και Ρέθυμνο στη δεκάδα με τις περιοχές με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων

Το 2025, ο χάρτης των πωλήσεων (ταξινομήσεων) επιβατικών αυτοκινήτων...