Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για την απώλεια του Σταμάτη Αποστολάκη

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/1/2023, με την υπ΄ αριθμ. 13 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την απώλεια του δασκάλου, συγγραφέα και λαογράφου, Σταμάτη Αποστολάκη.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

“Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου δασκάλου, συγγραφέα και λαογράφου, το πλούσιο συγγραφικό έργο, του οποίου θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ο εκλιπών, με δεκάδες εν ζωή διακρίσεις, συνεργάστηκε στην πραγματοποίηση σημαντικών εκδόσεων, είχε βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για τη σημαντική συλλογή λαογραφικού υλικού, ενώ το 2017 χειροθετήθηκε σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

"Sponsored links"

H διαχρονική και ανιδιοτελής προσφορά του Σταμάτη Αποστολάκη σε έρευνες και μελέτες του Δήμου Χανίων, η πολυετής συμμετοχή του στην ετήσια έκδοση «Εν Χανίοις», τόσο ως συγγραφέας όσο και ως μέλος της συντακτικής ομάδας, καθώς και η στενή του σχέση με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, στην οποία υπήρξε τακτικός επισκέπτης και αναγνώστης, αφήνουν ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Σταμάτης Αποστολάκης, ωστόσο, πέραν του έργου του, ήταν ένας Άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, που ξεχώρισε για την προσφορά, το ήθος και την ευγένειά του, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένειά του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.

Προτείνει στα αρμόδια συλλογικά όργανα να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε οδό της περιοχής της Ν. Χώρας, με την οποία συνδεόταν για δεκαετίες.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο”.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live