24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Χανιά: Παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr για έργα στην περιοχή απο τον Άκη Σκέρτσο

Ημερομηνία:

‘Εργα, παραχωρήσεις και σημαντικές ανακοινώσεις είχε η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας στα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη. Από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε την πλατφόρμα erga.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των δημόσιων έργων, στην περιοχή, το Δήμο ή την περιφέρεια τους.

Η πλατφόρμα ξεκινάει τη λειτουργία της σήμερα και θα ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες.

Χανιά: Παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr για έργα στην περιοχή απο τον Άκη Σκέρτσο

Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τα έργα ανά περιφέρεια, την πορεία, τη χρηματοδότηση τους αλλά και ειδικά σχέδια ανασυγκρότησης. Ο κύριος Σκέρτσος εδώ από τα Χανιά παρουσίασε και τα έργα που χρηματοδοτούνται στην Κρήτη που είναι περισσότερα από 450 συνολικού ύψους 9,7 δισ ευρώ και τα οποία χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Τα εμβληματικότερα από αυτά είναι ο ΒΟΑΚ, το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στο πανεπιστήμιο Κρήτης, το φράγμα του Πλατύ ποταμού και τα έργα αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του η ανέγερση και ανακατασκευή των δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Ρεθύμνου. To πρωί ο Υπουργός Επικρατείας επισκέφθηκε το κτίριο των Ιταλικών στρατώνων, για το οποίο ολοκληρώθηκε η πράξη παραχώρησης για 25 +10 χρόνια στο Δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθούν στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να στεγαστεί εκεί σύμφωνα με τις προθέσεις, το Δημαρχείο της πόλης.

Χανιά: Παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr για έργα στην περιοχή απο τον Άκη Σκέρτσο

Ο κ. Σκέρτσος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη και τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τη μεριά του ζήτησε μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση μικρότερων αλλά πολύ σημαντικών έργων για το νησί, που είναι οξυγόνο όπως το χαρακτήρισε για την Κρήτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ