15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Περιοδεία κλιμακίου ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη σε μεγάλους εργασιακούς χώρους του Τουρισμού

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης του ΚΚΕ στον κλάδο του Τουρισμού, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε μεγάλα ξενοδοχεία του Νομού και στο Αεροδρόμιο Χανίων, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ανέδειξαν το ζήτημα της εντατικοποίησης της εργασίας που βιώνει κάθε εποχιακός εργαζόμενος. Αυτό που φαίνεται και από την φετινή σαιζόν είναι ότι για μια ακόμα χρονιά αυτοί που ανακάμπτουν είναι οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι του Τουρισμού. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στον Νομό Χανίων, εργαζόμενοι του αεροδρομίου δουλεύουν εν μέσω πανδημίας σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα τους, η απουσία στήριξης από το κράτος, που αντί να στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων, επιδότησε με δίς ευρώ αυτούς που τα προηγούμενα 7 χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης εισέπραξαν πάνω από 22 δίς ευρώ. Την ίδια στιγμή που τα αστικά επιτελεία πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη του Τουρισμού, οι εργαζόμενοι απασχολούνται με διάφορα προγράμματα όπως το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που μειώνει τις απολαβές τους, επιδοτεί την μεγαλοεργοδοσία με κάλυψη του μισθολογικού «κόστους» και των ασφαλιστικών εισφορών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας σε μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά που προέβη σε απόλυση εργαζόμενης , επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο και να τηρείται η ΚΣΣΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι το Κόμμα στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό μέσα και έξω από την Βουλή. Παρουσιάστηκαν οι δεκάδες παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για την προστασία του εισοδήματος των εποχιακά εργαζομένων, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την προστασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την τήρηση των ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια και σταθερό εργάσιμο χρόνο. Αντίστοιχα έγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την στρατηγική σύμπλευση της Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Τονίστηκε ότι η μόνη λύση είναι η ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς , με ταυτόχρονο ανέβασμα του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, την ενίσχυση των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα που απορρίπτουν την λογική του κοινωνικού εταιρισμού, που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ