Χανιά: Πλήθος πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για την Τουρκία και τη Συρία

Κανένα σχόλιο

Τα Χανιά της αλληλεγγύης είναι εδώ. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οργανώθηκαν πολλές πρωτοβουλιές για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία.

Την αρχή έκαναν οι Οικοδόμοι Χανίων που ελάχιστες μόλις ώρες μετά την καταστροφή ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία που είχε ληφθεί όμως σύντομα μετά ακολούθησαν πολλές άλλες πρωτοβουλίες από φορείς, σωματεία και αρχές.

Ο Δήμος Χανίων ξεκίνησε τη δική του συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κρήτης.

"Sponsored links"

Από την Πέμπτη 09/02 έως και τη Δευτέρα 13/02, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στη Ρεγγίνα, από τις 8:30 το πρωί έως και τις 14:30 το μεσημέρι (καθημερινές).

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι και σκηνές, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Υπογραμμίζεται πως οι κουβέρτες και τα παπλώματα πρέπει να είναι επιμελώς συσκευασμένα, ώστε να αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Παρόμοια πρωτοβουλία έχει λάβει και ο Δήμος Κισσάμου ο οποίος καλεί τους δημότες να φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης στο Δημαρχείο Κισσάμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Και ο Δήμος Πλατανιά έχει λάβει πρωτοβουλία για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι πολίτες καλούνται να παραδίδουν στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι (28213-40020 & 28213- 40009) και στα Δημοτικά καταστήματα Βουκολιών ( τηλ.επικ/ας:28243-40012) , Αλικιανού (28213-41033 &28213-41040) και Κολυμβαρίου(28243-40100) από τη Τετάρτη (08/02) έως και Παρασκευή (10/02) και ώρες 09:00-14.00:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.)

–Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες,Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα

–Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

"Sponsored links"

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.)

– Σκηνές

Μεγάλη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει και τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργατικοί φορείς των Χανίων.

Η συλλογή των αντικειμένων γίνεται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Πιο αναλυτικά, οι πολίτες καλούνται να συνεισφέρουν τα εξής:

 • Κουβέρτες
 • Γάλα σε σκόνη
 • Πάνες ενηλίκων/μωρών
 • Σερβιέτες
 • Απορρυπαντικά ρούχων
 • Ορούς
 • Γάζες
 • Χάνζαπλαστ
 • Είδη ατομικής υγιεινής

Σε σχετική του ανακοίνωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Χανίων εκφράζει την βαθιά του λύπη για τη μεγάλη τραγωδία που έπληξε τις γειτονικές χώρες Συρία και Τουρκία:

Με θλίψη παρακολουθούμε τις δραματικές καταστάσεις που απέφερε ο εγκέλαδος στις συγκεκριμένες χώρες.Οι συγκλονιστικές εικόνες που έφτασαν ως την Ελλάδα, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός που έγινε χθες.Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη, υπήρξε ολοκληρωτική καταστροφή οικιών και υποδομών, με το ανθρώπινο δράμα να είναι σε εξέλιξη.

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων, αλλά και με όσους έχασαν τις περιουσίες τους.

Ευχόμαστε σύντομα οι αγνοούμενοι να εντοπιστούν καλά στην υγεία τους και να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και όλη την χανιώτικη κοινωνία  ναδείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας,προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, κουβέρτες,σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.ά.) τα οποία θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68) και στους δήμους στους χώρους συλλογής που έχουν οριστεί για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Πλήθος άλλων σωματείων (Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Χανίων, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Χανίων, Σωματείο μισθωτών τεχνικών παράρτημα Χανίων, Σωματείο διανομέων (delivery) Ν. Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”, Σωματείο εργαζόμενων στην efood N Χανίων, Σωματείο εργαζομένων στον αγροτικό συνεταιρισμό Χανίων, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Σωματείο τροφίμων ποτών Ν. Χανίων, Σωματείο επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Χανίων, Σωματείο Security Ν. Χανίων, Επιτροπή ειρήνης Ν. Χανίων, Αλβανική κοινότητα Ν. Χανίων, Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων (μέλος της Ο.Γ.Ε), Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων) έχουν προχωρήσει σε ακόμη μια πρωτοβουλία στήριξης των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία.

Σε σχετικό μήνυμα προς τα μέλη τους αναφέρουν:

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και στην Συρία.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του Νομού να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

 • Κουβέρτες
 • Γάλα σε σκόνη
 • Πάνες ενηλίκων/μωρών
 • Σερβιέτες
 • Απορρυπαντικά ρούχων
 • Ορούς
 • Γάζες
 • Χάνζαπλαστ
 • Είδη ατομικής υγιεινής

 

 

Κύτταρο Χαλέπας
Σαν λαός ,πολλές φορές έχουμε αποδείξει ,ότι έχουμε στη ψυχή μας μεγάλο απόθεμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη παρακίνηση. Ο Εθελοντικός , Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Κύτταρο Χαλέπας” σας παρακαλεί να εκφράσετε έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη σας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια ,για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο, μέσα στις επόμενες μέρες, να γίνει η πρώτη αποστολή τους, σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας. Υπογραμμίζουμε πως τα μεταχειρισμένα είδη θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και επιμελώς συσκευασμένα, ώστε να αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα ακόλουθα: Κουβέρτες, Παπλώματα, Υπνόσακοι, Σκηνές, Γάλα σε σκόνη, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων, Οροί, Γάζες, Χάνζαπλαστ (γενικά ιατροφαρμακευτικό υλικό), είδη ατομικής υγιεινής. Σημεία Παράδοσης υλικών έως 13/2/23 :

Εργατικό Κέντρο Χανίων ,ώρες 10.30π.μ-20.00 (καθημερινές)
Δήμος Χανίων ,Κύπρου 10 ,Ρεγγίνα, ώρες 8,30π.μ -14.30(καθημερινές)

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live