16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία που ζητούν ανάκληση της απόφασης για απόλυση εργαζόμενου φοιτητή επειδή ζήτησε να δηλώνονται οι ώρες που εργάζεται

Ημερομηνία:

16 Σωματεία της πόλης και πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Χανίων, το Σωματείο Διανομέων Ν.Χανίων ” Ιωσήφ Σαριδάκης”, το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Ε.Π.Υ.Α Δυτικής Κρήτης (SECYRITY TEAM), το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων, το Σωματείο εργαζομένων Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων, ο Σύνδεσμος εργαζομένων Γεωργικών οργανώσεων και επιχειρήσεων Ν. Χανίων, το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων, ο Σύλλογος φοιτητών εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Ενιαίος σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών ΕΛΜΕΠΑ, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων ζητούν να παρθεί πίσω αυτό που χαρακτηρίζουν ως «εκδικητική απόλυση» του εργαζόμενου – φοιτητή επειδή ζήτησε να δηλώνεται τις πραγματικές ώρες που εργάζεται.

Στο σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν τα εργατικά σωματεία αναφέρονται τα εξής:

Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από  καφετέρια στο Κουμ Καπί. Η απόλυση έγινε μια ημέρα μετά την παρέμβαση του σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς για να δηλώνεται ο εργαζόμενος τις πραγματικές  ώρες που εργάζεται.

Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η επιχείρηση αυτή απέλυσε τον συνάδελφο γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα.   Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί! Αντίθετα θέλει εργαζόμενους που να ανέχονται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα για να βγάζει η εταιρεία το μέγιστο δυνατό κέρδος, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν ένα αντεργατικό πλαίσιο.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας! Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη καθώς με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αποκαλύπτεται το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για την νέα γενιά που δουλεύει ταυτόχρονα με τις σπουδές για να ανταπεξέλθει στα έξοδα για την κατά τα άλλα “δημόσια” και “δωρεάν” Παιδεία. Εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου και του ΕΛΜΕΠΑ, αναγκάζονται να δουλέψουν στον κλάδο του Επισιτισμού για να μπορούν να μείνουν στην Πόλη μας και να σπουδάσουν. Οι εργαζόμενοι αυτοί χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία για να χτυπηθούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Αποτελεί πρόκληση να απολύεται εργαζόμενος-φοιτητής στην Πόλη μας μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Ανώτατης  Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς των Χανίων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Παρασκευή στις 6:30 μ.μ, με προσυγκέντρωση  έξω από το Βενιζέλιο Ωδείο.

Να ανακληθεί η  απόλυση και να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στη δουλειά!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...