24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του αστυνομικού

Ημερομηνία:

Δύο Έλληνες, ηλικίας 55 και 57 ετών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον ανακριτή Χανίων, μετά την απολογία τους για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο ενός 36χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, στα Χανιά.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ο αυτοσχέδιος μηχανισμός με δυναμίτιδα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα του αστυνομικού εξερράγη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες στην ίδια πυλωτή.

Ο 36χρονος αστυνομικός δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά υπέστη σοκ.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και χρήση εκρηκτικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου δράστη, Αριστομένης Τζεβελέκος επεσήμανε ότι:

“Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε ως μέτρο δικονομικού εξαναγκασμού η προσωρινή κράτηση του πελάτη μου για 6 μήνες. Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες και αναμένει την περάτωση της κύριας ανάκρισης. Από κει και πέρα να δικαστεί όταν θα έρθει η ώρα και να πει όσα έχει πει. Έκανε αίτημα πραγματογνωμοσύνης ότι ήταν και αυτός μαζί στο συμβάν. Δεν υπάρχει στοιχείο από τις κάμερες”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ