14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Χανιά: Σήμερα το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν

Ημερομηνία:

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο καλούν ΕΛΜΕ Χανίων, Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης και Πρωτοβουλία Αντίστασης ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικού Άντονι Μπλίνκεν. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθούν τα σχετικά καλέσματα.

Πρωτοβουλία Αντίστασης:

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ

Δημοκράτισσες- δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες Ένα χρόνο κλείνει το ανθρωποσφαγείο στην Ουκρανία με κυρίαρχη την τάση κλιμάκωσης και ανοικτά τα σενάρια του ολέθρου. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ βρίσκονται σε πρωτόγνωρη σύγκρουση σαν αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που όξυνε η κρίση του συστήματος η οποία τώρα ανατροφοδοτείται από έναν πόλεμο που δε θα τελειώσει εύκολα και απλά, γιατί κανένα ιμπεριαλιστικό κέντρο δεν αντέχει ή δεν ανέχεται να χάσει.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Υφίστανται και θα υποστούν πολλά περισσότερα δεινά οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο και η ίδια η παγκόσμια ειρήνη όσο καθυστερούν να πυκνώσουν και να δυναμώσουν οι αντιστάσεις των λαών απέναντι στη βαρβαρότητα κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών. Και στη χώρα μας και παντού η αντίσταση στη λεηλασία των μισθών και στο λαϊκό εισόδημα αντικειμενικά αλληλοτροφοδοτείται με την πάλη ενάντια στον πόλεμο και οι καθυστερήσεις είναι αποτέλεσμα της διάλυσης εδώ και δεκαετίες του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Στη χώρα μας, η ανέχεια και η εξαθλίωση που οδηγούνται μεγάλα κομμάτια εργαζόμενων – συνταξιούχων και η νεολαία, αποτελούν σαφή επιτυχία της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο, που πράγματι τα κέρδη του ανακάμπτουν πάνω στα συντρίμμια των κατακτήσεων των ανθρώπων της δουλειάς. Αυτή είναι η μια πλευρά του ζόφου με τραγικές εκδηλώσεις στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση των ταξικών φραγμών και στην καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων που δεν έχουν να φάνε. Εξίσου ζοφερή και ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η πραγματικότητα της εμπλοκής της χώρας μας στον άδικο πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ. Οι πολλαπλές αποστολές βαρέων όπλων συμπληρώνουν τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με φανερή και δραστήρια συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού άκρως τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα μπλέκει τη χώρα σ’ έναν μεγάλο πόλεμο χάριν των αστικών βλέψεων και για την ενίσχυση του ντόπιου συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αυτό έρχεται να υπηρετήσει η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΙΛΝΚΕΝ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν τη χώρα βάσεις και τις θάλασσες αεροπλανοφόρα και πολεμικές ασκήσεις των ιμπεριαλιστών. Εδώ και χρόνια τους δίνουν δις για όπλα σε μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών με την τούρκικη αστική τάξη. Τώρα ο Μπλίνκεν θα ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη γεωπολιτική συμμόρφωση και εμπλοκή στην εξελισσόμενη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ από τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια ως το επίκεντρο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι κίνδυνοι από την υποθήκευση της χώρας στα σχέδια των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ είναι θανάσιμοι για το λαό μας και τους γύρω λαούς. Αυτό προσπαθεί να κρύψει η ελεεινή υποκριτική διπλωματία των σεισμών που πατρονάρουν οι ΗΠΑ για να ενεργοποιήσουν ξανά σ’ αυτή τη φάση τη διατεταγμένη «φιλία» στο Αιγαίο- Μεσόγειο για να ενισχυθεί η νατοϊκή συνοχή για την κλιμάκωση του πολέμου. Ήδη ήρθε στη Σούδα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσούνης, και ήδη προχωρά η επέκταση του ναυστάθμου για χρήση από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Αυτές τις μέρες στη Σούδα δένει το τερατόπλοιο των Γάλλων ιμπεριαλιστών Σαρλ Ντε Γκολ. Στον Πειραιά έδεσε το George Bush των ΗΠΑ και σ’ όλο το Αιγαίο τους επόμενους μήνες οι ασκήσεις με αεροπλανοφόρα και πολλαπλές συμμετοχές θα πάρουν φωτιά. Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία δήλωσε με θράσος, κυνισμό και απίθανο τυχοδιωκτισμό ο Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ. Αυτός ο πόλεμος είναι άδικος και επιτακτική ανάγκη για τους λαούς η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη. Οι ιμπεριαλιστές με το αίμα των λαών ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τους φράξει το δρόμο. Άλλος δρόμος για την ειρήνη, το δίκιο και τη ζωή δεν υπάρχει.

Αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Τρίτη 21 Φλεβάρη 7.00μ.μ. πλατεία Αγοράς

ΕΞΩ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων:

Στις 21-22 Φεβρουαρίου έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, για να προωθήσει τα ζητήματα «ενεργειακής ασφάλειας» και «αμυντικής συνεργασίας» των ΗΠΑ με τη χώρα μας και να ενισχύσει την ήδη μεγάλη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να ζητήσει ακόμα περισσότερη στήριξη στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να επιχειρήσει διευθετήσεις προς όφελος των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

"google ad"

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το αίμα να ρέει χωρίς σταματημό, πόλεις, υποδομές και ζωές ,να καταστρέφονται  οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ήδη οι αμερικανικές βάσεις αναπτύσσονται (Αεροπορική βάση της Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Πεδίο Βολή Λιτοχώρου γίνονται βάσεις εκπαίδευσης δυνάμεων των ΗΠΑ), η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε «Σούδα του Βορρά», όπλα, πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στέλνονται στην Ουκρανία, στρατιωτικές δυνάμεις στέλνονται από τη Βουλγαρία ως τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ξοδεύονται για τρομερούς εξοπλισμούς, την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός λεηλατούνται από την κερδοσκοπία και την ακρίβεια και στις δύο πλευρές του Αιγαίου από τον άδικο και αντιδραστικό κυβερνήσεων και πολυεθνικών.

Η μεγάλη ευαισθητοποίηση και η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό και βρέθηκαν υπό το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής δεκαετιών, δείχνει πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.  Οι λαοί μοιράζονται τον ίδιο πόνο και την ίδια λαχτάρα για ζωή και ελευθερία.

  • Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπλίνκεν!
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, καθώς και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ & Γαλλία
  • Λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για την παιδεία, την υγεία, την ενέργεια για όλο το λαό και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς .
  • ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε διαδήλωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς

Απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου  ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης:

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο «ανάσας» στον ελληνικό λαό, πασχίζει τα μέγιστα ώστε η εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ να αναβαθμίζεται συνεχώς. Στις 21-22 Φεβρουαρίου μάλιστα έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, για την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), σχέδιο του State Department για την περεταίρω υπεράσπιση των Αμερικανικών πολιτικών συμφερόντων στην περιοχή.

Πρόκειται για μια επίσκεψη πολύ επικίνδυνη προκειμένου να ενισχύσει την ήδη μεγάλη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να ζητήσει ακόμα περισσότερη στήριξη στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ  εμφανίζεται ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ αλλά και μέσα στις 10 χώρες που έχουν στείλει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ευρωατλαντική κατεύθυνση και η πιστή υλοποίηση των δεσμεύσεων και των επιταγών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ένα καίριο στοιχείο της πολιτικής που υλοποιεί η ΝΔ, πράγμα που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όσον αφορά την ένταση του.

Ήδη οι αμερικανικές βάσεις αναπτύσσονται (Αεροπορική βάση της Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Πεδίο Βολή Λιτοχώρου γίνονται βάσεις εκπαίδευσης δυνάμεων των ΗΠΑ), η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε «Σούδα του Βορρά», όπλα, πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στέλνονται στην Ουκρανία, στρατιωτικές δυνάμεις από τη Βουλγαρία ως τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ξοδεύονται για τρομερούς εξοπλισμούς ενώ η συζήτηση για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard, άρματα μάχης που ήδη άλλες χώρες όπως και η Γερμανία έχουν ξεκινήσει να στέλνουν, είναι πλήρως αντιδραστική και εμπλέκει ακόμη περισσότερο την χώρα στον πόλεμο , οι εργαζόμενοι και ο λαός λεηλατούνται από την κερδοσκοπία και την ακρίβεια! Ενώ μάλιστα η πλήρης στήριξη των ΝΑΤΟϊκών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εκτροχιασμό των τιμών και του κύματος ακρίβειας, με χιλιάδες νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και να στερούνται στοιχειώδη αγαθά. Τις κυρώσεις δεν τις πληρώνουν οι κυβερνήσεις αλλά οι λαοί.

ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν με βαριά επιθετικά όπλα,χρήματα και πολλούς άλλους τρόπους το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και μιλούν για πόλεμο μέχρι τη νίκη. Η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και η δέσμευση για την αποστολή ακόμη περισσότερων, εντείνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μια αχανής αμερικανική βάση και ένα ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς  σχεδιασμούς θα συναντήσει την αντίσταση και την κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

  • ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ
  • ΝΑΠΑΥΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΑ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...