14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής

Ημερομηνία:

Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια -μητέρα και κόρη- της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μετά την απόφαση προφυλάκισής τους.

Την ίδια ώρα οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατούμενους.

Άγνωστο παραμένει το καθεστώς λειτουργίας της επίμαχης μονάδας, αφού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, δεν υπάρχει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για το θέμα.

Παράλληλα, με εντολή της Εισαγγελίας στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ζητείται η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των 37 ηλικιωμένων που μένουν εκεί.

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς -σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας- να βρεθεί κάποια παράβλεψη. Στο σχετικό έγγραφο ωστόσο, επισημαίνεται η απουσία κοινωνικού λειτουργού και φυσιοθεραπευτή, αλλά -κυρίως- η απουσία Διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, μετά τον έλεγχο, η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της δομής, έστειλε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πληρεξούσιο, προκειμένου να οριστεί ένα πρόσωπο της επιλογής της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την Αντιπεριφέρεια να αναθέτει τη διερεύνηση νομιμότητας αποδοχής μιας τέτοιας πράξης, στους νομικούς της συμβούλους.

Δήμαρχος Χανίων: Απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος ηλικιωμένων

«Αυτά που παρακολουθούμε σοκάρουν την Χανιώτικη κοινωνία και το σύνολο της χώρας. Αυτές οι καταγγελίες είναι απαράδεκτες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Ελπίζω και εύχομαι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτές οι συμπεριφορές να τιμωρηθούν και θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι συνολικά την Χανιώτικη κοινωνία”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...