24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Χανιά: Συγκέντρωση μνήμης για τον Κ. Μανιουδάκη στο σημείο που έχασε τη ζωή του

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση μνήμης, αντί μνημοσύνου, στην περιοχή όπου, το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2023, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε., έχασε τη ζωή του ο Κωστής Μανιουδάκης, διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση, που έχει συσταθεί και ασχολείται με το θέμα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της συνέλευσης, που βρέθηκαν σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων, προκειμένου να κάνουν παρέμβαση ενόψει της εκδήλωσης, «το πόρισμα του ιατροδικαστή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που από την αρχή είχε καταδείξει η οικογένεια και η συνέλευσηότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί των ΤΑΕ Σούδας δολοφόνησαν τον Κώστα Μανιουδάκη».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, Θανάση Καμπαγιάννη, Μαρία Παπαδάκη και Μανώλη Παπαδομανωλάκη «η μεθοδική καταγραφή πλήθους τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη από τον δημόσιο ιατροδικαστή, οδηγεί στο συμπέρασμα χρήσης “θλώντος οργάνου”, καθώς το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους. Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συνέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, όπως γνωρίζουμε και από άλλες πολύκροτες υποθέσεις». 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ