28.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Χανιά – Συνέδριο: “Η Νέα Ευρώπη υπό Διαμόρφωση: Απόσχιση, Ιδεολογική Πόλωση και ο Αναδυόμενος Θεσμικός Σχεδιασμός της ΕΕ” | ηχητικό

Ημερομηνία:

Η Νέα Ευρώπη υπό Διαμόρφωση: Απόσχιση, Ιδεολογική Πόλωση και ο Αναδυόμενος Θεσμικός Σχεδιασμός της ΕΕ είναι το αντικείμενο της τρίτης θεματικής συνάντησης που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο στα Χανιά, το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμ. Δυτικής Κρήτης.

Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών αξιωματούχων και ανθρώπων της αγοράς.

Η φετινή συνάντηση επιδιώκει να αναλύσει τα αποτελέσματα και τις συνέπειες των Ευρωεκλογών του Μαΐου τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου να προτείνει διεξόδους μέσα από τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καλείται να γεννηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον ευρωσκεπτικισμού, αποσχιστικών τάσεων και εθνικής ιδεολογικής πόλωσης. Έμφαση θα δοθεί επίσης στις νομικές, πολιτικές και οικονομικές πτυχές της υπό διαμόρφωση δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Karel Lannoo (Διευθύνων Σύμβουλος του Centre for European Policy Studies στις Βρυξέλλες), η κ. Adrienne Héritier (Καθηγήτρια Συγκριτικής κι Ευρωπαϊκής Δημόσιας Πολιτικής στο European University Institute στη Φλωρεντία), ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος (πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής) και ο κ. Χρήστος Ροζάκης (πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα). Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ένα αμιγώς πολιτικό πάνελ με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτικών.

Η ανάδειξη ακροδεξιών στοιχείων στους κόλπους της Ε.Ε., θα πρέπει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της ένωσης στην κατεύθυνση αναθεώρησης των πολιτικών της με ένα σαφή κοινωνικό επαναπροσδιορισμό, επεσήμανε μιλώντας στον Κρήτη fm 101.5 και στην Κατερίνα Πολύζου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Πετσετάκης.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ, ο κ. Πετσετάκης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει τα όριά του τόσο σε μισθολογικά επίπεδα όσο και σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών και είναι επιβεβλημένη τόσο η έξοδός μας από τα μνημόνια όσο και η δημιουργία ενός νέου, δίκαιου φορολογικού στοιχήματος.


To ηχητικό απόσπασμα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΚΡΗΤΗ FM 101.5 “Καφές με Σχόλια” με την Κατερίνα Πολύζου καθημερινά 08.00 – 10.00 | Τετάρτη 24-09-2014

[youtube id=”cE5GKfsQ4kM” width=”620″ height=”360″]

kritifm1015.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη...

Ο Δήμος Αποκορώνου ενώνει δυνάμεις με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προτείνει την ένταξη του...