19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Την Τετάρτη η μεγάλη κινητοποίηση εργατικών σωματείων έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην αύξηση των τιμών στα τιμολόγια ρεύματος

Ημερομηνία:

Αντιδρούν συντονισμένα εργατικά σωματεία των Χανίων για τις τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μάλιστα, την Τετάρτη καλούν όλους τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές του ρεύματος.

Σημειώνουμε ότι το κείμενο του καλέσματος συνυπογράφουν το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Ν. Χανίων και το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Διαβάστε τι αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα:

“Όλοι στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 11:00 στα γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην αύξηση των τιμών στα τιμολόγια ρεύματος.

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους, παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Η «πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση της ενέργειας» έχουν εκτοξεύσει επίσης τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές των προϊόντων. Ήδη ο προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση για το νέο έτος δείχνει για ακόμα μια φορά ότι το 95% των φόρων βγαίνει από τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από τις μεγαλοεπιχειρήσεις.

Τα περίφημα «αντισταθμιστικά» μέτρα για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν «ούτε για τα ζήτω» τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματος μας. Χιλιάδες οικογένειες και μικροί επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους και την κατοικία τους από τους τραπεζίτες, γιατί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Σε κρίση και ανάπτυξη, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, το μόνο που μένει σταθερό είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και το ξεζούμισμα του λαού, γιατί κριτήριο είναι το κέρδος των λίγων, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε:

● Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, Internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

● Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

"google ad"

● Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

● Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

● Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.

● Δωρεάν Rapid Test για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...