18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Χανιά: Τη διακοπή φιλοξενίας μεταναστών στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Με επιστολή που απευθύνεται στους συναρμόδιους Υπουργούς, Μετανάστευσης, Θ. Πλεύρη και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Κρήτης που είναι αρμόδια για τη διαχείριση του κτηρίου της Αγυιάς, ανακοίνωσε την παύση φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εντός του.

Η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ) δήλωσε αδυναμία περαιτέρω παραχώρησης του χώρου, που από το 2024 χρησιμοποιούνταν για την πρώτη υποδοχή περιστατικών άφιξης μεταναστών σε όλον τον Νομό Χανίων, ενώ στην επιστολή που εξασφάλισε η ΕΡΤ Χανίων αναφέρεται, πως “οι εγκαταστάσεις (…) πέρα από παλιές, δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής για διαμονή ανθρώπων”.

Παράλληλα, η Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Κρήτης υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τη συνεργασία της με ένα “καθόλα λάθος τρόπο διαχείρισης μιας τόσο ευαίσθητης, κρίσιμης και επικίνδυνης κατάστασης, που θεωρούμε απάνθρωπη και προσβλητική για την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια, για τους κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εθνική μας υπόληψη“, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Τέλος, η ΠΑΝΕΤΑΙΚ ζητά από τους αρμόδιους, την απομάκρυνση του συνόλου των μεταναστών και την παύση λειτουργίας του χώρου, ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας τους.

Η επιστολή της Εταιρείας κοινοποιείται στους τοπικούς βουλευτές, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, καθώς και τις τοπικές ηγεσίες του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ertnews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ