28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Χανιά: O ΕΦΚΑ έκοψε τη σύνταξη σε απόστρατο ανώτερς αξιωματικό πιλότο μαχητικών

Ημερομηνία:

Απίστευτες καταγγελίες έρχονται στα γραφεία μας για το δράμα συμπολιτών μας, που ενώ θα έπρεπε να συνταξιοδοτούνται πάνω από μια δεκαετία, ακόμη ταλαιπωρούνται ζώντας στην αβεβαιότητα.

Αιτία όπως φαίνεται η μπαχαλώδης κατάσταση που επικρατεί στα ενοποιημένα αλλά αποσαθρωμένα ασφαλιστικά ταμεία. Το πολυδιαφημισμένο 155 δεν λειτουργεί και μάλλον μπερδεύει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Επίσης, υπολειτουργούν, αφού έχουν πλήρως υποστελεχωθεί οι τοπικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Όταν παρουσιαστεί πρόβλημα, όλοι ωρυόμενοι επιτίθενται στον άτυχο συνταξιούχο που θα στραβώσει η υπόθεσή του, που έτσι αδυνατεί να βρει το δίκιο του. Κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνουν τα ευτράπελα και ο ένας παραπέμπει στον άλλον…

Σήμερα λάβαμε μία επιπλέον καταγγελία από απόστρατο ανώτερο αξιωματικό πιλότο μαχητικών και αρχιεκπαιδευτικών μαχητών που και αυτός αντιμετωπίζε προβλήματα με το ΕΦΚΑ δίχως να μπορεί να βρει κάποια άκρη.

Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα μας:

Απευθύνομαι προς εσάς μήπως επιτέλους αφυπιστουν οι 300 της Βουλής.

Είμαι συνταξιούχος,απόστρατος ανώτερος αξιωματικός πιλότος μαχητικών και σρχιεκπαιδευτης μαχητών του Αιγαίου και γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό… 18 χρόνια μέρα νύχτα χωρίς άδειες Χριστούγεννα Πάσχα.

Λάμβανα μια σύνταξη 987 ευρώ. Λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ η σύνταξη μου του Σεπτεμβρίου παρακρατηθηκε ολοσχερώς.

Έτυχε ή απέτυχε θα έλεγα, να έχω μια εταιρεία μετά την αποστρατεία μου η οποία είναι αδρανής απο το 2013 με αποτέλεσμα να έχω οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Λόγω συνθηκών προσπαθώ να την κλείσω τώρα και να κάνω με αναδρομική ισχύ διαγραφή των οφειλών διαγράφοντας έτσι και μία 2η σύνταξη που θα έπαιρνα των 300 ευρώ.

Δεν παραπονιεμαι απλά στεναχωριέμαι για την απάνθρωπη αυτή πράξη που έκανε η κυβέρνηση με τον νόμο 5078/2023 να αφήσει εμένα και την κόρη μου χωρίς κάποιον πόρο επιβίωσης.

Αν ήμουν μετανάστης τουλάχιστον θα λαμβανα τουλάχιστο το επίδομα που λαμβάνουν.

Σαν Έλληνας δεν έχω δικαίωμα μιας έστω πιθανότητας να επιβιώσω;

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Α.Κ. Λ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ