17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Χανιά: Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ – Τι είπε ο Μίλτος Κλωνιζάκης για τον Αλέκο Μαρινάκη

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη περιόδευσε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές στο νομό Μίλτο Κλωνιζάκη και  Γιάννη Ντουνιαδάκη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Χανίων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης του Ιούνη, γιατί θα αποτελέσει τη μόνη μαχητική, στρατηγική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Έναν ρόλο που αντικειμενικά δεν μπορούν να παίξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα και βασικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού μας και το απέδειξαν την προηγούμενη τετραετία, ψηφίζοντας πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. Συμφωνούν στα 350 σκληρά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου μνημονίου, στην πολιτική της πράσινης μετάβασης, της απελευθέρωσης της ενέργειας και του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, που ο λαός μας πληρώνει βαριά με την ενεργειακή φτώχεια.

Μίλτος Κλωνιζάκης ανέφερε πως είναι ουσιώδες στην παρούσα στιγμή ο κόσμος να κάνει το βήμα και να στηρίξει το ΚΚΕ, ώστε «το βράδυ της Κυριακής να εκλεγεί ο υποψήφιος βουλευτής Αλέκος Μαρινάκης που εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές, ένας άνθρωπος γνωστός στην κοινωνία που δε θα χρησιμοποιήσει την έδρα του για να συνδιαλέγεται στα τραπέζια αλλά θα είναι δίπλα στον κόσμο στα προβλήματά του».

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, από την πλευρά του, υπενθύμισε παραστατικά τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη πως «δεν έχει ταμπού με τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο», αν και δεν εξηγεί ποιος θα συνδιαχειστεί, αλλά και τα «νατοϊκά νησιά» του Μητσοτάκη. Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο υποψήφιος δεν παρέλειψε να τονίσει τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών που καλεί και σε κάτι παρόμοιο τώρα με ζητήματα τα ελληνοτουρκικά. «Πάγια ήταν η θέση του ΚΚΕ, τότε που ανέδειξε πως η συμφωνία αυτή είχε γίνει ώστε να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε γιατί όντως εντάθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία», συμπλήρωσε. Για τη συμφωνία όλων των κομμάτων στην ανάμειξη της χώρας στον πόλεμο και την γιγάντωση της βάσης της Σούδας στον πόλεμο ο υποψήφιος επισήμανε πως το ΚΚΕ θα είναι πάντα κάθετο, γιατί «το ΚΚΕ είναι απέναντι και στους δύο ιμπεριαλιστές, ΝΑΤΟ και Ρωσία που ευθύνονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλωστε τα αποτελέσματα των πολέμων τα βλέπουμε χρόνια τώρα άλλα και με το ναυάγιο πριν λίγες μέρες στην Πύλο».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να διαμορφώσουν κριτήριο με βάση την ίδια τη ζωή και την πείρα τους από τις διαχρονικές πολιτικές όλων των αστικών κυβερνήσεων που τσάκισαν τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Κλείνοντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Μίλτος Κλωνιζάκης τόνισε πως κι αν δεν συμφωνούν με όλα με το ΚΚΕ πριν τις 25 Ιουνίου θα πρέπει να αναρωτηθούμε«αν μας εκφράζει κάποιο κόμμα που δεν εκφράζει τα συμφέροντά μας», καταλήγοντας πως μόνο το ΚΚΕ κι ένας κομμουνιστής βουλευτής στο νομό θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και μετά τις εκλογές υπερασπίζοντας τα συμφέροντα τους στη Βουλή, αλλά και στους δρόμους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ