21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“ΧΑΠΙ END”: Ελένη Ιωαννίδου, η γιατρός στο Ρέθυμνο που φτιάχνει έργα τέχνης με ληγμένα χάπια

Ημερομηνία:

H Ελένη Ιωννίδου είναι η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου η οποία συγκρούστηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου καταγγέλοντας την υποστελέχωση η οποία έχει οδηγήσει στην εξάντληση το προσωπικό. Μπήκε στο στόχαστρο της διοίκησης η οποία της άσκησε πειθαρχική δίωξη, όμως βρήκε την συμπαράστση γιατρών που υπέβαλαν την παραιτησή τους για τα ίδια ζητήματα.

Όμως, πέρα από μία λαμπρή επιστήμονας και μία γιατρός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα γιατρών και ασθενών είναι και μία καλλιτέχνης η οποία προκειμένου να αποφορτίζεται από την ένταση της εργασίας της φτιάχνει ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας ως ψηφίδες… ληγμένα χάπια!

Όπως η ίδια σημειώνει, η ιδέα της δημιουργίας μωσαϊκών με ληγμένα χάπια γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε εθελοντικά από το 2008 στο Ρέθυμνο. Τα φάρμακα που είχαν λήξει και που έπρεπε να απορριφθούν, την οδήγησαν στο μονοπάτι της δημιουργίας.

«Τότε πρόσεξα τα απίθανα χρώματα και σχήματα που είχαν τα φάρμακα αυτά και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα χρησιμοποιήσω ως ψηφίδες για να φτιάξω πίνακες», λέει χαρακτηριστικά η Ελένη Ιωαννίδου.

Στην περίοδο της καραντίνας η απασχόληση αυτή λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά, καθώς της προσέφερε μεγάλη αποφόρτιση από την ένταση της δουλειάς, ενώ παράλληλα ήταν και άκρως δημιουργική. Όσο για το αποτέλεσμα, είναι απλά αξιοθαύμαστο, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της “ΧΑΠΙ END” με έργα της.

Δείτε κάποια από τα έργα της:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...