21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χιλιάδες “μένουν Σύνταγμα” και λένε “OXI” στα μνημόνια, “OXI” στη λιτότητα, “ΝΑΙ” στην Αξιοπρέπεια, “ΝΑΙ” στη Δημοκρατία | Φωτός

Ημερομηνία:

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Παραμένουν στην Πλατεία Συντάγματος και το βράδυ.

Δεκάδες πανό και συνθήματα που επιχειρηματολογούν υπέρ της καταψήφισης του ερωτήματος που θα τεθεί στην ψηφοφορία.

Και ο Τσίπρας, μέσω twitter χαιρέτησε τη συγκέντρωση των πολιτών: “Στο δρόμο προς το Ραδιομέγαρο της @ErtSocial, η μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου, του περήφανου ‪#‎OXI‬ στο ‪#‎Syntagma‬ μας δίνει δύναμη”

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ήρεμη, χωρίς ένταση και το μόνο που ακούγεται είναι τα συνθήματα υπέρ του «Όχι» αλλά και τραγούδια. Οι πολίτες παραμένουν κατά χιλιάδες στην Πλατεία Συντάγματος παρά την προχωρημένη ώρα.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική, ωστόσο διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί στα δυο κλιμακοστάσια που βρίσκονται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και οδηγούν στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου απαγορεύοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Άγνωστο παραμένει αν οι πολίτες θα κατασκηνώσουν στην Πλατεία Συντάγματος.

Δείτε φωτός από left.gr:

"google ad"

20:35 Συνωστισμός στο μετρό του Συντάγματος καθώς χιλιάδες κόσμου προσπαθεί να ανέβει στην πλατεία

20:20 Αυτή την στιγμή χιλιάδες ο κόσμος στο Σύνταγμα. Γεμάτοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία

Φωτογραφία: 

Jodi

– See more at: http://left.gr/news/ohi-tis-axioprepeias-tis-dimokratias-tis-zois-deytera-730-mm-sto-syntagma#sthash.r7zlZFKF.dpuf


Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...