20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Ολοκληρώνεται η πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έδωσαν μαζικό παρών για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την απαρχή για την πτώση της χούντας.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία είχαν τεθεί από νωρίς σε εφαρμογή.

H αιματοβαμμένη σημαία 

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήσαν φοιτητές της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές στην αμερικανική πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Στην πορεία και ο Αλέξης Τσίπρας 

Στην πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην κεφαλή του «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Νίκο Βούτση, Θοδωρή Δρίτσα, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης και άλλους φίλους και στελέχη του κόμματός του.

"google ad"

Το ΚΚΕ έκαψε σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ

Σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ έκαψαν οι διαδηλωτές με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ διαρκώς ακούγωνταν συνθήματα κατά των βάσεων και της εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

 «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ήταν το κυρίαρχο.

Και Βαρουφάκης στην πορεία

Παρών στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν και ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και βουλεύτριες του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Γ. Βαρουφάκης με αντιπροσωπεία βουλευτών (Αγγελική Αδαμοπούλου, Φωτεινή Μπακαδήμα, Μαρία Απατζίδη) και στελεχών του ΜέΡΑ25 κατέθεσαν σήμερα συμβολικά κόκκινα γαρύφαλλα στην πόρτα και τα κάγκελα του «Πολυτεχνείου το 1973».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στις δαγκάνες μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, η οποία είναι πάντοτε, στην ιστορία της χώρας μας, ξενοκίνητη. Δεν υπάρχει τελική νίκη στο λαϊκό κίνημα όπως και δεν υπάρχει και τελική ήττα στο λαϊκό κίνημα. Σήμερα 17 Νοέμβρη ξαναθυμόμαστε ότι κάθε νέα γενιά είναι καταδικασμένη να κάνει τον ίδιο αγώνα για τα ίδια ιδανικά, ξανά και ξανά… Εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε εδώ για να αντισταθούμε, να σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που δεν το βάζουν κάτω, να θυμίζουμε ότι τη μνήμη του Πολυτεχνείου, σε τελική ανάλυση, την αμαύρωσαν όσοι, στο όνομά του, είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να φανούμε αντάξιοι όσων μας έστειλαν στη Βουλή για να προτάξουμε την υπεύθυνη ανυπακοή σε όλα εκείνα που καθιστούν τόσο επίκαιρη την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πάνω από όλα, το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να θυμίζει ότι η Δημοκρατία είναι το πιο εύθραυστο λουλούδι».

Πηγή photos/video: Eurokinissi/902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...