Χορεύοντας πεντοζάλι γύρω από την προτομή του Δασκαλογιάννη στο Περιστέρι | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Πλατεία Δασκαλογιάννη υπάρχει στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην περιοχή «Μπουρνάζι» από το 1957. Από την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 σ’ αυτή την πλατεία υπάρχει και προτομή του μεγάλου επαναστάτη της Κρήτης, ύστερα από πρωτοβουλία της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου.

Στην Κρήτη έχουμε ξεχάσει τον Δασκαλογιάννη, όμως οι Κρητικοί μακριά από την πατρίδα τον τιμούνε. Και στο Περιστέρι, ήδη από το 1957, υπάρχει πλατεία με το όνομά του. Τώρα, υπάρχει και προτομή.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε πριν 2 χρόνια όταν ο Σύλλογος Κατοίκων Μπουρναζίου ενημέρωσε την Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου γι’ αυτή την πλατεία και το κρητικό σωματείο, για να τιμήσει τον ήρωα της Κρητικής Επανάστασης του 1771, διοργάνωσε εκδήλωση, στις 17 Ιουνίου 2014, επέτειος  σφαγής του Δασκαλογιάννη, πριν 243 χρόνια (17 Ιουνίου 1771).

"Sponsored links"

 

Σ’ αυτή την τιμητική εκδήλωση ο Δήμαρχος Περιστερίου αποδέχθηκε πρόταση της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου να τοποθετηθεί προτομή του Δασκαλογιάννη στην ομώνυμη πλατεία.

Έτσι την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 (19.00), έγινε εκδήλωση με τα αποκαλυπτήρια της προτομής.Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και την συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η πλατεία από ψηλά:

Χορεύοντας πεντοζάλι γύρω από την προτομή του Δασκαλογιάννη:

Από την κατασκευή της προτομής:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live