Χουντής: Η κυβέρνηση δεν μπλοφάρει

Κανένα σχόλιο

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει», τόνισε ο Νίκος Χουντής.

Σχολιάζοντας την έκβαση της χθεσινής συνάντησης Σόιμπλε-Βαρουφάκη στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «έχουμε πει ότι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

«Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας και του τόπου όσον αφορά το χρέος και ότι θα επιζητήσουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και αλλαγές στην Ευρώπη για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες… Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στο πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη και την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να μας ζητούν να κάνουμε πίσω από αυτές τις δεσμεύσεις, ξέρουμε πολύ καλά τους κανόνες της ΕΕ. Επομένως, ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους στο πλαίσιο μιας ΕΕ με ισότιμα μέλη», πρόσθεσε.

"Sponsored links"

Ο κ. Χουντής σε ερώτηση για την παρουσία της αντιπροσωπείας τού αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, επεσήμανε:

«Νομίζω ότι από την πλευρά των ΗΠΑ θέλουν να δουν καλύτερα τις προτάσεις μας -υπήρξαν και επικοινωνίες σε επίπεδο υπουργών- αλλά κυρίως, τουλάχιστον με αυτά που έχουν πει, βλέπουν το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη. Ενώ οι ΗΠΑ μετά την κρίση, ή κατά τη διάρκειά της, ακολούθησαν διαφορετικές πολιτικές για να ανατάξουν την οικονομία και την κοινωνία, στην Ευρώπη η κρίση δεν έχει παρέλθει. Η επισήμανση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθήσει εντέλει και την παγκόσμια οικονομία, νομίζω είναι καλή βάση για να περιμένεις πιο ουσιαστική συμβολή. Βεβαίως, εδώ το πρόβλημα θα το λύσει η ΕΕ, επομένως από την πλευρά των ΗΠΑ και από κάθε άλλον -είναι και η Ρωσία- χρειάζεται να υπενθυμίζουν ότι οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες, η πολιτική κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί έναντι των οξύνσεων και τα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν πρέπει να έχουν θύματα τις μικρότερες και ασθενέστερες χώρες».

Όσον αφορά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «Η δική μας άποψη, άποψη αρχών, είναι να αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο η ουκρανική κρίση, να επιμεριστούν οι ευθύνες, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε, όπως αποδείχθηκε, ότι η λογική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από οικονομική και πολιτική άποψη, είναι ατελέσφορη, δεν είναι επωφελής και για την Ευρώπη και για την ελληνική οικονομία. Σε αυτό το πνεύμα, θέλουμε να πάρουμε και πρωτοβουλίες ει δυνατόν, να μπορέσει να κινηθεί σε αυτή τη γραμμή η ΕΕ και νομίζω ότι με αυτή τη λογική θα σωθεί -να το πω έτσι- η τιμή της Ευρώπης»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live