24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Χούθι: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για αποστολή δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα – Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

Ημερομηνία:

Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ZOGRAFIA χτυπήθηκε από πύραυλο, ενώ διερχόταν άφορτο από τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού SALEEF της Υεμένης.

Από το χτύπημα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, οι οποίες προς το παρόν δεν επηρεάζουν την αξιοπλοϊα του πλοίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του bulk carrier -το οποίο πλέει υπό σημαία Μάλτας-, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το πλοίο (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει απο Βιετνάμ για Ισραήλ και συνεχίζει την πορεία του για Σουέζ, οπου θα εκτιμηθούν οι ζημιές που υπεστη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ