27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Χρηματοδοτηση από Λουξεμβούργο για την ταινία “Recrudified” του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Ημερομηνία:

Χρηματοδότηση από το Λουξεμβούργο βρήκε η ταινία Recrucified της Indigo View σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα:

Συναρπαστικά νέα! Η ταινία μας “Recrucified” μια παραγωγή της Indigo View επιλέχθηκε από το Film Fund Luxembourg για ενίσχυση χρηματοδότησης συμπαραγωγής. Σε σκηνοθεσία Theo Papadoulakis και σε συμπαραγωγή με την AMOUR FOU Luxembourg στο Λουξεμβούργο, την The Piranesi Experience στην Ιταλία και την Boycott Films https://boycottfilms.net/ στην Κύπρο το “Recrucified” ετοιμάζεται για γύρισμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι και ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του Film Fund Luxembourg και όλων των συνεργατών μας.

Tο δράμα δράσης Recrucified του Θόδωρου Παπαδουλάκη θα λάβει 730.000 ευρώ.

Το Recrucified είναι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Θόδωρου Παπαδουλάκη. Ένας βαθιά συναισθηματικός ανεμοστρόβιλος μιας ιστορίας που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από έναν από τους πιο καταξιωμένους κινηματογραφιστές της γενιάς του στην Ελλάδα.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μπεστ σέλερ “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” του Νίκου Καζαντζάκη, του διάσημου συγγραφέα του οποίου τα έργα έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους μέσα στο χρόνο και σε όλο τον κόσμο. Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες για περισσότερες από 95 εκδόσεις και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το Recrucified, διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό κοντινό μέλλον και ζουμάρει σε έναν νεαρό αναρχικό που ζει σε ένα ελληνικό νησί υπό τουρκική κατοχή και αναγκάζεται να υποδυθεί τον Ιησού κατά τη διάρκεια της ετήσιας παράστασης για τα πασχαλινά Πάθη του Χριστού.

Η Indigo View εξασφάλισε την αποκλειστική επιλογή να μεταφέρει το μυθιστόρημα σε ταινία, ένα έργο εξίσου συναρπαστικό και τρομακτικό- ένα έργο πάθους τόσο για τον σκηνοθέτη της ταινίας όσο και για την παραγωγό της Indigo View, Ιωάννα Ντάβη. Σύμφωνα με τη Νίκη Σταύρου, εκδότρια και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του Καζαντζάκη, δεν υπάρχει κανείς καταλληλότερος για να αναλάβει αυτό το έργο:

“Αφήνουμε τον εαυτό μας στα χέρια ενός πολύ ταλαντούχου σκηνοθέτη για να δημιουργήσει αυτή την ταινία βασισμένη στο έργο του Καζαντάκη, περισσότερο από ποτέ επίκαιρη λόγω της προσφυγικής κρίσης. Μακάρι ο ίδιος ο Καζαντζάκης να ήταν ακόμα εδώ για να μας πει πώς και γιατί, να έβλεπε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και να αναρωτιόταν: Είναι ο Χριστός καταδικασμένος να σταυρώνεται ξανά και ξανά;”.

Η ταινία είναι ένα μωσαϊκό αντιφατικών στοιχείων, που συνδυάζει το σκοτάδι με το φως, το δράμα με το χιούμορ.

Καθημερινά, ακραία, τραγικωμικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στον κόσμο γύρω μας, τόσο πολύ που έχουμε συνηθίσει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα που μας ταιριάζει και συνεχίζουμε χωρίς καν να το προσέξουμε. Υπάρχουν όμως ακόμα ανάμεσά μας εκείνοι που ρισκάρουν την άνεσή τους και επιλέγουν να περπατήσουν τον δύσκολο, ανηφορικό δρόμο. Αυτή η ταινία μιλάει για ένα τέτοιο άτομο που αποφασίζει να βγάλει τη μάσκα του και να αντιμετωπίσει την αλήθεια του.

Το έργο συμμετείχε στα Εργαστήρια Σενάριο 2 του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Έχει ήδη λάβει αναπτυξιακή υποστήριξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το Μουσείο Καζαντζάκη και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Cinemed στο Μοντεπελιέ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Agora και στο φόρουμ συμπαραγωγής When East Meets West.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Phedon Papamichael (Sideways, The Descendents, Nebraska) έχει αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας, ενώ για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει προσεγγιστεί ένα αστρικό διεθνές καστ.

Στοχεύουμε ψηλά, αλλά ένα διαχρονικό κλασικό έργο όπως αυτό δεν αξίζει τίποτα λιγότερο και μας τιμά η εμπιστοσύνη του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα. Σύμφωνα με τα λόγια του Καζαντζάκη Αυτό που δεν συμβαίνει ποτέ, είναι αυτό που δεν επιθυμούσαμε ποτέ αρκετά!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...