16.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Χριστός ετέχθη στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας

Ημερομηνία:

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με έντονη βροχόπτωση και δριμύ ψύχος, πλήθος πιστών από όλη την Κρήτη συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας, στο χωριό Μαραθοκεφάλα της Ενορίας Σπηλιάς Κισάμου, στον Δήμο Πλατανιά. Της λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους συμμετείχαν στη Θεία Κοινωνία.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πίστη των παρευρισκομένων, σημειώνοντας πως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, «βίωσαν, μυστικώ τω τρόπω, το μυστήριο της Γέννησης του Χριστού, γινόμενοι κοινωνοί και μέτοχοι του Σώματος και Αίματος Του». Επισήμανε επίσης ότι, παρότι η σύγχρονη εποχή προσπαθεί να επιβάλει ένα υλιστικό πνεύμα στον εορτασμό, η βαθιά ανάγκη του ανθρώπου για λύτρωση και υπέρβαση δεν σταματά ποτέ.

«Η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων μάς δίνει τη δυνατότητα της αυθυπέρβασης, καλώντας μας να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας. Τα Χριστούγεννα μας προσανατολίζουν στον Θεό, που είναι πάντα ο ‘Ερχόμενος’ προς εμάς. Αυτή την ελευθερία και χαρά ας ζήσουμε και ας γευθούμε φέτος τα Χριστούγεννα, αγαπημένα παιδιά της Εκκλησίας μας, για να νικήσουμε τους φόβους μας, να αγαπήσουμε τον Χριστό και τους συνανθρώπους μας και να γεμίσει η ψυχή μας φως και η ζωή μας με Χριστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Στυλιανουδάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την οργάνωση, καθώς και τον Δήμο Πλατανιά, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά για τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των πιστών. Τέλος, ευχήθηκε:

«Το αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει τον δρόμο μας, γεμίζοντας ηλιαχτίδες τους χειμώνες της ζωής μας».

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας και τελευταίος εκδότης της εφημερίδας “Η ΤΟΛΜΗ” Σπύρος Καλλέργης

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού και...