12.1 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Χρονιά γεμάτη… βροχή το 2022 στην Κρήτη – Δείτε τα συγκριτικά στοιχεία!

Ημερομηνία:

Από τα άνυδρα και « πέτρινα» χρόνια της περιόδου 2015-2018, η Κρήτη πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια στις έντονες βροχοπτώσεις.

Η “βροχερή” περίοδος  που ξεκίνησε το 2018, συνεχίζεται ως σήμερα, κάνοντας το νησί να… μουλιάζει από τα πολλά νερά, τα οποία ενισχύουν τον υδροφόρο ορίζοντα και ανακουφίζουν κυρίως την ενδοχώρα!

Μάλιστα κι ενώ η περσινή χρονιά ήταν μια… σούπερ χρονιά από πλευράς βροχοπτώσεων – σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της προϊσταμένης της, Αγγελικής Μαρτίνου, η φετινή χρονιά έφερε ακόμα περισσότερο νερό στο νησί, γεμίζοντας ακόμα νωρίτερα και περισσότερο τους φυσικούς αλλά και τεχνητούς ταμιευτήρες!

Τα συγκριτικά στοιχεία της φετινής και περσινής χρονιάς, αποτυπώνουν τα θεματικά αποτελέσματα μιας χρονιάς… γεμάτη βροχή:

Συγκριτικά στοιχεία 2022 – 2021:

Πύργος                    567 – 187
Μοίρες                    330 – 235
Βαγιωνιά                512 – 297
Βασιλικά Ανώγεια   422 – 250
Λέντας                   431 – 314
Άγιος Νικόλαος      504 – 430
Ιεράπετρα             387 – 348
Σητεία                   531- 450
Αλικαρνασσός      456 – 630
Δειλινά                  612 – 567
Ασκύφου              2185 – 2007
Πλακιάς               1100 – 950

Τα φράγματα έχουν γεμίσει, οι αλλεπάλληλες χιονοπτώσεις δημιουργούν ένα σημαντικό απόθεμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εφησυχάζουμε, προσθέτει η κ. Μαρτίνου, αφού παράλληλα με τις έντονες βροχοπτώσεις απαιτείται ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της ξηρασίας που θα βοηθήσει στο μέλλον ως εργαλείο για την Κρήτη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων: Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου

Το Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/3, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.

Ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στις 12-13 Μαρτίου 2026. Αποφυγή διέλευσης από την περιοχή ζητά η Ακτοφυλακή.

ΕΛΜΕ Χανίων: «Φτάνει πια» – Ανακοίνωση για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Χρηστίδου

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο εκπαιδευτικού, καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Μόνο εγώ αισθάνομαι σα να ζούμε τις τελευταίες ημέρες;

Του Ευτύχη Πρωτοπαπαδάκη ...τι συμβαίνει; Tι αληθινά μας συμβαίνει; Mόνο εγώ...