15.8 C
Chania
Wednesday, February 21, 2024

Χωρίς χειρουργεία κινδυνεύει να μείνει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία:

Τέσσερις αναισθησιολόγοι που κάλυπταν τον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους, εκμεταλλευόμενοι την τελευταία προκήρυξη.

Δυο γιατροί έκαναν αίτηση για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, αντίστοιχα, επιπλέον ένας αναισθησιολόγος φεύγει άμεσα γιατί έχει εκλεγεί δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, ενώ ο Αναισθησιολόγος της ΜΕΘ κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για την προκήρυξη του Βενιζελείου. Θα μείνει μια γιατρός στη ΜΕΘ η οποία ωστόσο δεν καλύπτει τον χειρουργικό τομέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από τον Απρίλιο και μετά κι εφόσον η 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο που έχουν την ευθύνη δεν αναλάβουν δράση, θα ανασταλεί η λειτουργία όλου του χειρουργικού τομέα, ενώ θα είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση ακόμη και των έκτακτων σοβαρών περιστατικών που θα χρίζουν διασωλήνωσης, σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου, είναι πια ορατός ο κίνδυνος να κλείσει και η ΜΕΘ, ενώ θα είναι πρακτικά αδύνατη η λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Νίκος Μουδατσάκης δήλωσε ότι «Ζητήσαμε από το Υπουργείο έναν Αναισθησιολόγο Επιμελητή Α ωστόσο αυτή η θέση κόπηκε, εάν δεν βρουν άμεσα λύσεις το νοσοκομείο ουσιαστικά κλίνει, μετατρέπεται σε κέντρο υγείας θα ανασταλεί η λειτουργία των περισσότερων κλινικών». Πρόσφατα, η διοίκηση των διασυνδεδεμένων ανέβασε στη Διαύγεια αίτημα για έναν Αναισθησιολόγο με τον βαθμό του Διευθυντή, ωστόσο, ούτε αυτό προχώρησε.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ρωτούν οι γιατροί του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρουν απάντηση, είναι τί άλλαξε και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την επέκταση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αυτή κόπηκε στη συνέχεια και τώρα οδηγείται στη δραματική συρρίκνωση του.

Επίσης, όπως δηλώνουν στελέχη του νοσοκομείου η 7η ΥΠΕ στην τελευταία προκήρυξη δεν συμπεριέλαβε την απόφαση του Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων που ζητούσε Επιμελητές Α αντί Αναισθησιολόγους με τον βαθμό του Διευθυντή, διευκολύνοντας τους ουσιαστικά να μετακινηθούν εσωτερικά στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Φορείς, όπως ο νεοϊδρυθείς σύλλογος ξενοδόχων, το εργατικό κέντρο, η εκκλησία, οι σύλλογοι συνταξιούχων, ο εμπορικός Σύλλογος, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το βιοτεχνικό Επιμελητήριο, με ψηφίσματα τους ζήτησαν τη στήριξη του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου. Η επιτροπή ζήτησε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία και συζήτησε για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής τις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα κείμενο για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο και ποια είναι τα αιτήματα

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ