17.6 C
Chania
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Χ. Μαμουλάκης από ΔΕΥΑΗ: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οι ΔΕΥΑ πρέπει να ενισχυθούν, όχι να ξεπουληθούν

Ημερομηνία:

Στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου βρέθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Γενικό Δ/ντη Μανώλη Κοσμαδάκη, τον Οικονομικό Δ/ντη Σοφοκλή Φουκαράκη και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Μανόλη Σκεπασιανο.

Η επικείμενη κατάργηση των ΔΕΥΑ, ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του νερού και διάφορα ζητήματα των εργαζομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον Χάρη Μαμουλάκη να τονίζει σε δήλωσή του: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι ενόψει του επικείμενο νομοσχεδίου της Κυβέρνησης ΝΔ, που ουσιαστικά καταργεί αιφνίδια και ακαριαία το σύνολο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας. Στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσουν 12 – 13 δήθεν ευέλικτα σχήματα, με στελέχη τοποθετημένα από την Κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες για να απορροφήσουν, δηλαδή να κατευθύνουν, το 1,5 δισ. ευρώ – τουλάχιστον – από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, σε λίγους και εκλεκτούς. Στους γνωστούς εργολάβους με τους οποίους η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεργάζεται άοκνα τόσα χρόνια.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Και δεν θα ιδιωτικοποιηθεί! Είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Αλλά και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, είναι πόροι που πρέπει να κατευθυνθούν δίκαια και ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Όχι σε 4-5 ΑΦΜ.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι ακόμη ζωντανές χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων και των διοικήσεών τους. Δεν μπορούν να καταργηθούν μια ημέρα έτσι αιφνίδια επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει διατηρηθούν και να ενισχυθούν στελεχιακά. Να τους δοθούν πόροι αλλά και να εκμεταλλευτούν το πολύ σημαντικό εργαλείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων, για να είναι αυτόνομες και ενεργειακά. Αυτή είναι η λύση. Όχι το ξεπούλημά τους.».

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοβέσι, το συνώνυμο της ψυχρολουσίας – Ο δωδεκάλογος

Στη δεύτερη και πολύ ουσιαστική επίσκεψη της στην Ελλάδα,...

ΕΛΜΕ Χανίων: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς – Παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/4

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση. Παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/4 στη ΔΔΕ Χανίων για Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρη Χαρτζουλάκη και τρεις συναδέλφισσες από Γαλάτσι.

Η ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει την απεργία των σχολικών καθαριστ(ρι)ών

Η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει αλληλεγγύη στους σχολικούς καθαριστές που απεργούν 27-28 Απριλίου. Διαμαρτύρονται για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και διεκδικούν εργασιακή αποκατάσταση.

Σύσκεψη στο Ηράκλειο για την Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

Σύσκεψη στο Ηράκλειο στις 27/4 για την οργάνωση Παγκρήτιας κινητοποίησης στη Βάση της Σούδας στις 17 Μαΐου. Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο δράσεων σε όλη τη χώρα.