17.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Χ. Μαμουλάκης: “Η κυβέρνηση αρνείται να ρυθμίσει το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων”

Ημερομηνία:

“Την άρνηση της Κυβέρνησης της ΝΔ να ρυθμίσει το τοπίο που επικρατεί στην αγορά Airbnb, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συνυπογραφή 24 ακόμη Βουλευτών” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Παρά το ότι σε πρόσφατη ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας διευκολύνθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο νόμος που τελικά ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ελάχιστα αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα, ο νόμος αρνείται να βάλει όρια ακόμα και σε όψεις του φαινομένου που οδηγούν σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού ή αντικοινωνικές μορφές φορολογικής συμπεριφοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό σχετικά με το αν σκοπεύει να εμπλουτίσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ορατός ο διαχειριστής, πέρα από τον ιδιοκτήτη, κάθε ακινήτου η διανομή του οποίου διατίθεται μέσα από το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ζητάει επίσης απαντήσεις για το αν σκοπεύει να ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις του άρθρο 111 του νόμου 4446/2016 και να θέσει όρια στον αριθμό των διανυκτερεύσεων ανά ακίνητο σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί ακραίες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων, καθώς και το ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των αρνητικών κοινωνικών συνεπειών από την εξάπλωση του καθεστώτος των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τέλος, ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή το πρωτόκολλο συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τις εταιρείες AirBnB, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“SOS” εκπέμπει η Κρήτη για το μεταναστευτικό- Τι αποφάσισαν οι τοπικοί φορείς

Επίσκεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και συνάντηση με τον αρμόδιο...

Κρήτη: Καυγάδισαν και της …”πέταξε” το αυτοκίνητο στη θάλασσα!

Ακόμα και δύτες επιστρατεύτηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης,...

Μανώλης Mαυρομμάτης: Σταμάτησε η προσπάθεια αφύπνισης στη ΜΕΘ – Παραμένει διασωληνωμένος

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται για...