27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Χ. Μαμουλάκης: “Η κυβέρνηση αρνείται τον συμψηφισμό ζημιών και την επιστροφή φόρων στις ΜμΕ”

Ημερομηνία:

Δεν είναι πρόθυμη η Κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Σύσταση, σύμφωνα με την οποία μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμψηφίσουν ζημιές των ετών 2020 και 2021, με τα κέρδη προηγούμενων ετών και να τους επιστραφούν οι καταβληθέντες φόροι, όπως προκύπτει από την απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 30 ακόμη Βουλευτών.

«Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αφήνει αναξιοποίητα τα εργαλεία φορολογικής πολιτικής που παρέχονται ήδη από την 18η Μαΐου 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Έτσι, οι ζημιογόνες για τα έτη 2020 και 2021 επιχειρήσεις, δεν θα μπορέσουν να συμψηφίσουν τις ζημιές τους με κέρδη που έχουν φορολογηθεί κατά τα έτη 2019, 2018 και 2017. Συνεπής στην πολιτική της η ΝΔ, αδιαφορεί για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τις οποίες το μέτρο θα ήταν μία ανάσα ρευστότητας.».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφερόταν στην Ερώτηση, το κυριότερο φορολογικό μέτρο που εφαρμόστηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ήταν η αναβολή της καταβολής φόρων. Το εργαλείο όμως της φορολογικής μεταχείρισης των ζημιών, που δύναται να αξιοποιηθεί για να ενισχυθεί η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικό. Όπως τονιζόταν μάλιστα, στις αιτιολογικές σκέψεις της Σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μεταφορά ζημιών σε προηγούμενες χρήσεις είναι πολύ πιο πολύτιμη για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή φόρων που καταβλήθηκαν κατά τα προηγούμενα φορολογικά έτη και θα παρέχει πρόσθετη ρευστότητα στις επιχειρήσεις, ωφελώντας ιδίως τις μικρομεσαίες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ