28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Χ. Μαμουλάκης: Τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία των δανειοληπτών και μπαράζ Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για ακρίβεια, χρεώσεις τραπεζών και πρωτογενή τομέα

Ημερομηνία:

Με την οικονομία στο προσκήνιο και ένα μπαράζ Κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναδεικνύει τις κυβερνητικές παραλήψεις και τα λάθη που διαλύουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, προτείνοντας ταυτόχρονα και τις λύσεις για να βγει η κοινωνία από τα αδιέξοδα.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης:

«Πρόκειται για μια τροπολογία που αποτελεί και απάντηση στην πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Με την συγκεκριμένη τροπολογία, προτείνουμε να θεσμοθετηθεί ότι το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή, η δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης, καθώς και το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση.

Παράλληλα, καταθέσαμε Επίκαιρη Ερώτηση για την ακρίβεια που απομειώνει καθημερινά το ήδη ισχνό οικογενειακό εισόδημα, ενώ ζητήσαμε την έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τις εξωφρενικές χρεώσεις των τραπεζών στις προμήθειες αλλά και για τις αδιανόητες επιτοκιακές διαφορές μεταξύ καταθέσεων και δανείων.

Επίσης, επαναφέραμε το αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου για θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα της παραγωγής, με επίκεντρο τα μεγάλα λάθη στην κατανομή των ενισχύσεων προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Πρόκειται για μια σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι σε μια Κυβέρνηση που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την αγωνία και τις ανάγκες των πολιτών. Και θα επιμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο.».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...