22.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων για την παρουσία του αεροπλανοφόρου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τον ερχομό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μαζί με 6000 μισθοφόρους στην πόλη μας. Μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα προς πολίτες, συλλογικότητες, σωματεία για συμμετοχή στην αντιπολεμική συγκέντρωση της Πέμπτης 9 Φλεβάρη στις 7 το βράδυ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Η ύπαρξη  της πολεμικής μηχανής των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, με την λειτουργία της Βάσης της Σούδας αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του τόπου μας, τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς –αντιπολεμικούς αγώνες που έδωσε και συνεχίζει να δίνει. Η πόλη των Χανίων παραδίδεται  ως τόπος αναψυχής και διασκέδασης για μία άλλη φορά με τις ευλογίες κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε μία περίοδο όπου βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων, συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, με κίνδυνο κλιμάκωσης, με τις πολεμικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή της Μεσογείου η παρουσία τους και μόνο συμβάλλει στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στην περιοχή. Ειδικά σήμερα  ο πόλεμος για μια ακόμη φορά αποτελεί «διέξοδο» για την υπέρβαση της κρίσης, τόσο με την πάλη για το μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των ενεργειακών δρόμων και των αγορών, την υπαγωγή περιφερειακών χωρών  υπό την κηδεμονία ηγεμονικών  κρατών, όσο και με τη καθεαυτό κατανάλωση πολεμικού υλικού, την αναπαραγωγή των πολεμικών πιστώσεων και παραγγελιών ως μοχλό αύξησης της κερδοφορίας της πολεμικής βιομηχανίας και των συνεπακόλουθων τομέων της. Τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά με τις καραβιές των προσφύγων που πνίγονται στη Μεσόγειο ή πεθαίνουν από το κρύο στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που χτίζουν καθημερινά ΕΕ, κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ο μακρόχρονος πόλεμος και οι  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πηγαίνουν μαζί με την καθολική επίθεση στο επίπεδο ζωής και στα δικαιώματα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, στις ελευθερίες Μια διαρκής κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» (χαρακτηριστικά όσα γίνονται σε Γαλλία και Τουρκία), αναστολής και τελικά αναίρεσης των λαϊκών δικαιωμάτων.

Σήμερα η πάλη για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, ενάντια  στις κυβερνήσεις, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, το σκοταδισμό και το φασισμό αποκτά νέο νόημα  για τους λαούς της περιοχής μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες, συλλογικότητες, σωματεία, σε αντιιμπεριαλιστική –αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά 9 Φλεβάρη Πλ. Αγοράς στις 19:00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής...

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca,...

Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά...