Ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των σχολείων στην Π.Ε. Χανίων προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης – Αντιμετωπίζονται ως “παιδιά ενός κατώτερου θεού”

Κανένα σχόλιο

Σχέδιο ψηφίσματος για την κατάργηση της απόφασης του Υπουργείου για την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων  Δραπανιά, Σκινέ – Φουρνέ και Καντάνου στην ύπαιθρο των Χανίων κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, ζητώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο να το εγκρίνει, αντιλαμβανόμενο τις συνέπειες που η απόφαση αυτή επιφέρει.

Η πρόταση ψηφίσματος

Εισαγωγή

"Sponsored links"

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες – αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών στα Χανιά για την απόφαση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του, να υποβιβάσει λειτουργικά τα Δημοτικά Σχολεία Δραπανιά, Σκινέ – Φουρνέ και Καντάνου στην ύπαιθρο των Χανίων, βάζοντας, έτσι, ακόμη περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών σε αυτές τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και αντιμετωπίζοντάς τα  ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται να προστεθεί στο   κύμα συγχωνεύσεων και κλεισίματος  σχολείων τα προηγούμενα χρόνια και είναι καταστροφική για τους μαθητές και τα μορφωτικά τους δικαιώματα, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας κι ενώ είναι υπαρκτά τα μαθησιακά κενά μετά από 2 σχολικές χρονιές υπολειτουργίας και τηλεκπαίδευσης στα σχολεία.

Η απόφαση αυτή απαξιώνει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς καλούνται μαθητές διαφορετικών τάξεων να φοιτήσουν στο ίδιο τμήμα, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των Συλλόγων Γονέων,  ο αριθμός των μαθητών σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει τους 22 και 23, με παιδιά στο ίδιο τμήμα που χρήζουν παράλληλης στήριξης και χωρίς να λειτουργεί Τμήμα Ένταξης.

Η υποβάθμιση των σχολείων Δραπανιά, Σκινέ – Φουρνέ και Καντάνου οδηγεί προοπτικά και στοχευμένα στο κλείσιμό τους, με βάση την αντιλαϊκή αρχή για τον «εξορθολογισμό» προσωπικού, μαραζώνοντας και τις ίδιες τις περιοχές της υπαίθρου των Χανίων και οδηγώντας τις σε πληθυσμιακή κατάρρευση, σε κλειστά σχολεία και  έρημα χωριά.

Η μόρφωση των παιδιών δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα! Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση και να μην επιτρέψει  τη λογική ότι δεν είναι «εφικτό» οι μαθητές να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει.

Με βάση τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνει στο περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψήφισμα

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης ζητά από την Κυβέρνηση να καταργηθεί η απόφαση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του, να υποβιβάσει λειτουργικά τα Δημοτικά Σχολεία Δραπανιά, Σκινέ – Φουρνέ και Καντάνου στην ύπαιθρο των Χανίων. Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο συνολικά στην Κρήτη.  Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, με κριτήριο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

"Sponsored links"

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live