Ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων προς τους μαθητές

Κανένα σχόλιο

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης προς τον αγώνα των μαθητών εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 2014 με την υπ΄ αριθμ. 950 Απόφαση του.

Στο ψήφισμα αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στον αγώνα των μαθητών, τον οποίο θεωρούμε ότι είναι δικαιολογημένος και δίκαιος.

"Sponsored links"

Η νεολαία σήμερα είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας, της κακοπληρωμένης ή ακόμη και της απλήρωτης εργασίας, της άγριας εκμετάλλευσης και της αδικίας. Βιώνει με πρωτόγνωρο τρόπο τα αδιέξοδα, που έχουν περιέλθει οι οικογένειες τους στην προσπάθεια τους να της εξασφαλίσουν μόρφωση και μια καλύτερη ζωή. Νιώθει στην καθημερινότητα της τις τραγικές συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών, που έχουν επιβληθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Μέσω του Νέου Λυκείου και της “τράπεζας θεμάτων”, χρειάζεται να δώσουν 4 φορές πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για να τελειώσουν το Λύκειο. Ο συνδυασμός της τράπεζας θεμάτων με μια υπέρογκη διδακτέα ύλη, η οποία είναι αδύνατον να διδαχτεί στον αριθμό των ωρών του αναλυτικού προγράμματος, οδηγεί όσους μπορούν να αντέξουν οικονομικά και ψυχικά, στην παραπαιδεία. Όσες οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν (6,2 εκ. Έλληνες στο όριο της φτώχειας), ή όσοι μαθητές δεν αντέχουν να ξοδεύουν τη ζωή τους στο τρίγωνο σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο, βιώνουν τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση. Οδηγούνται βίαια εκτός σχολείου, στη μαθητεία και την απλήρωτη εργασία.

Βέβαια το υπουργείο Παιδείας, την απλήρωτη (εθελοντική) εργασία δεν διστάζει να την προτείνει ως “λύση” και στους 80.000 αδιόριστους εκπαιδευτικούς και ενώ στα σχολεία λείπουν ακόμα 1500 εκπαιδευτικοί.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας να προτείνει ως λύση στα προβλήματα της εκπαίδευσης, την απλήρωτη εργασία των εκπαιδευτικών και την καταστολή (με εισαγγελείς και αστυνομία) του μαθητικού κινήματος. Ενώνουμε τη φωνή με αυτή της Αντιπεριφέρειας Χανίων, της Ένωσης Γονέων, της ΕΛΜΕ Χανίων και δηλώνουμε ότι οι εισαγγελείς και η αστυνομία δεν έχουν θέση στα σχολεία και ότι η καταστολή δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο συντασσόμαστε με τα παιδιά μας και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση να δώσει τώρα ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα των μαθητών.

  1. Με την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  2. Με τη δραστική μείωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης
  3. Με τον άμεσο διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες
  4. Ζητούμε την επαναφορά των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στις θέσεις τους και την επαναλειτουργία των τομέων που έχουν καταργηθεί στα ΕΠΑΛ
  5. Αύξηση χρηματοδότησης των Δήμων για τη σχολική στέγη
  6. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις