Ψήφισμα της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για τον ΕΟΠΥΥ

Κανένα σχόλιο

Η Ολομέλεια της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” καταγγέλει στο χανιώτικο λαό την αποδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την κυβέρνηση, την απόλυση 8.500 εργαζομένων στο χώρο του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση των Δημόσιων Δομών Υγείας σε μία εποχή κατά την οποία η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα χρειάζεται ενίσχυση.

Σήμερα ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης και ενώ κάθε μέρα γεννιόνται νέοι ανασφάλιστοι, φτωχοί και ανήμποροι, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, κατεδαφίζοντας και αυτές τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρειχε μέχρι σήμερα. Με απλά λόγια καταργεί τη δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας!

Η καταστροφική πολιτική που προωθείται στον Τομέα της Υγείας, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα προς πώληση.

"Sponsored links"

Η “Πρωτοβουλία Πολιτών” θα αγωνιστεί με τους πολίτες των Χανίων και όλο τον ελληνικό λαό για:

– Να μην διαλυθεί η δημόσια ΠΦΥ

– Να σταματήσει το “χαράτσι” στους ασθενείς για επισκέψεις – φάρμακα – εξετάσεις

– Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και η προωθούμενη εκχώρηση στις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας.

– Να προωθηθεί εθνικός σχεδιασμός για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (κομμάτων – φορέων – πολιτών).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live