12.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη λειτουργία Πειραματικού Λυκείου

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, έλαβε την υπ. αριθμ. 23/2024 απόφαση κατά την οποία εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

«Η συσσώρευση αρμοδιοτήτων και ευθυνών χωρίς την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας και η έλλειψη σχεδιασμού και βούλησης από το κεντρικό κράτος, φέρνουν την τοπική αυτοδιοίκηση στη δυσχερή θέση να δυσκολεύεται να καλύψει πλήρως τις καθημερινές ανάγκες  της σχολικής κοινότητας.

Παρόλα αυτά ενέργειες αναβάθμισης των σχολείων, όπως ενεργειακές αναβαθμίσεις, πυροπροστασία, προσβασιμότητα, προσεισμικός έλεγχος και άλλες εργασίες πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια αδιάλειπτα στα σχολεία του Δήμου Χανίων.

Παρά τον προγραμματισμό και την πορεία υλοποίησης πλέον των 10 νέων σχολικών συγκροτημάτων στον Δήμο Χανίων, βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε ένα δύσκολο ζήτημα για τη σχολική κοινότητα, που αφορά στην ίδρυση και στέγαση Πειραματικού Λυκείου.

Από τον Οκτώβριο του 2022 που ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες διερεύνησης χώρου στέγασης του Πειραματικού Λυκείου, θέσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων στη διάθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, προκειμένου να συνδράμουμε με όποιο μέσο διαθέτουμε, ώστε να βρεθεί ρεαλιστική λύση.

Οι λύσεις που προτάθηκαν, εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για προσωρινή στέγαση και είτε έχουν σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο προς  αξιολόγηση, είτε έχουν απορριφθεί για τεχνικούς λόγους ή λόγω χρονοδιαγράμματος, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν το ζήτημα της στέγασης άμεσα.

Θεωρούμε αναγκαία την ολοκλήρωση του θεσμού των Πειραματικών Σχολείων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να ολοκληρώσουν τον κύκλο μάθησης που ξεκίνησε με τη δημιουργία του Πειραματικού Γυμνασίου, το 2020. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι η μετατροπή κάποιου από τα υφιστάμενα Λύκεια, δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη, βιώσιμη λύση και διαταράσσει το παιδαγωγικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, δηλώνουμε ότι:

  • Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είμαστε υπέρμαχοι του θεσμού των Πειραματικών σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
  • Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην μετατροπή-χαρακτηρισμό υφιστάμενου Λυκείου της πόλης, για τη λειτουργία Πειραματικού Λυκείου.

Είμαστε εν αναμονή τοποθέτησης του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για την εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...