16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ψήφισμα των εφημέριων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου για την καταστροφή των χημικών όπλων

Ημερομηνία:

Εν Ιερατική συνάξει συνελθόντες οι Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπό την Προεδρίαν του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, το Σάββατον 15 Φεβρουαρίου 2014, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και τις ανησυχίες  των ανθρώπων του Ποιμνίου μας, αλλά και του ευλογημένου και όμορφου τόπου της καταφυγής μας, εις τον οποίον Ιερουργούμεν, το “Βασίλειον” που μας ενεπιστεύθη ο εν Τριάδι Δημιουργός Θεός μας και η εκκλησία Του, προβληματισθέντες συν τοις άλλοις και δια το θέμα που ταλανίζει τον τόπον και τους ανθρώπους μας και όχι μόνον, το πρόβλημα, δηλαδή, της καταστροφής των χημικών του οπλοστασίου της Συρίας εις τα ύδατα της θάλασσάς μας, της Μεσογείου και μάλιστα ανοικτά της Κρήτης, θέλομεν ως Ποιμένες και Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου να ενώσωμεν την φωνήν μας με εκείνην των Επισκόπων της εκκλησίας της Κρήτης αλλά και με τις καθημερινώς αυξανόμενες φωνές, της πληθώρας των Φορέων και των ευαίσθητων ανθρώπων του τόπου μας, που απευθύνουν φωνές διαμαρτυρίας και κραυγές αγωνίας ενάντια εις ένα επαπειλούμενον γεγονός προσβολής του Θεού, του ανθρώπου και της φύσεως.

Μια τέτοια αλόγιστος ενέργεια σίγουρα μας ανησυχεί και μας προβληματίζει καθώς είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτον οικολογικήν καταστροφήν εις το θαλάσσιον και λοιπόν φυσικόν περιβάλον και κατά συνέπειαν και εις την υγείαν των ανθρώπων.

Ως Ποιμένες και Πατέρες της Εκκλησίας καλούμεν κάθε υπεύθυνον Τοπικόν, Εθνικόν και Διεθνή Παράγοντα που έχει την εντολήν διαχειρίσεως μετά συνέσεως των θεμάτων και των προβλημάτων των ανθρώπων και του πλανήτη μας να αναλογισθή το χρέος και την ευθύνη του δια΄την προστασίαν του περιβάλλοντος και την υγείαν των ανθρώπων του Κόσμου καθότι αυτό αποτελεί το θέλημα και την εντολήν του Θεού και να αρθή εις το ύψος των ευθυνών του απέναντι εις τις επερχόμενες γενεές, εις τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας εις τα οποία θα κληροδοτήσωμεν ετούτον τον τόπον τον οποίον σήμερον εμείς κατοικούμεν και έχουμε χρέος να διαχειριστούμεν “ως καλοί και πιστοί οικονόμοι”.

Παράλληλα οφείλομε ως Κληρικοί να επισημάνωμεν τον λόγον και το κήρυγμα των προφητών της Εκκλησίας μας,  που διαλαλούν εις όλα τα μήκη και πλάτη της γης ότι έχομεν την ευθύνην οι ηγέτες και οι άνθρπωοι οι κατοικούντες την γην να μετατρέψωμε τα οποιαδήποτε πολεμικά όπλα, “τα σπαθιά και τα δόρατα” των πολέμων εις γεωργικά μέσα και εργαλεία, εις “άροτρα και δρεπάνια” δια μίαν καλύτερην ανάπτυξιν και πρόοδον του πλανήτη και των ενοίκων του, εργαζόμενοι καθημερινώς ο καθείς από το μετερίζι του δια την “ειρήνην του σύμπαντος κόσμου”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...