16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψυχιατρική νοσοκομείου Χανίων: “Η τελευταία πράξη”

Ημερομηνία:

Για “τελευταια πράξη” πριν το λουκέτο της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων μιλούν με ανακοίνωσή τους οι  ειδικευόμενοι ψυχίατροι του Γ.Ν. Χανίων:

Με ένα επιμελητή ψυχίατρο συνεχίζει να λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝΧ παρά τις δίμηνες αγωνιώδεις διεκδικήσεις των ειδικευόμενων γιατρών. Συγκεκριμένα, από 1/1/2024 προέκυψε μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της κλινικής λόγω ανεπάρκειας επιμελητών ψυχιάτρων και σήμερα, πάνω από 2 μήνες μετά και έπειτα από πολλά μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί με μόνο ένα ψυχίατρο πλήρους απασχόλησης και πολλά «μπαλώματα».

Οι εισαγωγές νέων περιστατικών συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς, ο μοναδικός, όμως, γιατρός που μπορεί να τους εξετάσει, ο κύριος Γιώργος Γουλιέλμος βρίσκεται στα όρια εργασιακής εξουθένωσης καθώς, ελλείψει άλλου γιατρού για κάλυψη της κλινικής, καθίσταται αδύνατο να πάρει τα ρεπό και τις κανονικές άδειες που δικαιούται από το νόμο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τους εξετάζει και να τους παρέχει την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Η κλινική είναι ήδη υπερπλήρης με ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων και του προσωπικού.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ο κύριος Γουλιέλμος στο τέλος του έτους ολοκληρώνει τα χρόνια εργασιακής υπηρεσίας που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του. Χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις, μιλάμε για το οριστικό κλείσιμο της ψυχιατρικής κλινικής;

Δύο μήνες μετά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια:

  • Άμεση πρόσληψη νέων μόνιμων ειδικευμένων ψυχιάτρων στις ακάλυπτες θέσεις της κλινικής μας.
  • Παροχή οικονομικών κινήτρων (επίδομα αγόνου) για νέους ειδικευμένους ψυχιάτρους που θέλουν να εργαστούν στο ΓΝ Χανίων.
  • Ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.

Μέχρι τότε δεν αναλαμβάνουμε νέα περιστατικά, εκούσια ή εισαγγελικές εντολές.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...