22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ωρωπός: Η δικαιολογία των νοσηλευτών για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη – «Μας είπε να την πλύνουμε»

Ημερομηνία:

Σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα ντροπής με τους νοσηλευτές του δήμου Ωρωπού να καταβρέχουν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή.

Οι εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, να δηλώνει ότι οι δύο άνδρες που φαίνονται στη φωτογραφία ντροπής «είναι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».

Ο δήμαρχος Ωρωπού μόλις έμαθε για το περιστατικό διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιασημάκης είπε αρχικά πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η ηλικιωμένη που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία»

Ανέφερε δε τη δικαιολογία που είπαν οι διασώστες για το άθλιο περιστατικό. «Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω» πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του, την Κυριακή (5/3), ανέφερε ότι από τη μια έδωσε εντολή για «κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Ωρωπού σημειώνει ότι «επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο».

Η ανάρτηση του δημάρχου Ωρωπού

«Από εκεί και πέρα βάσει της ΕΔΕ θα διακόψουμε τη σύμβαση και το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα» κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας.

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι με αυτό δεν σχετίζονται εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο υπουργείο.

«Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Υγείας επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Ωρωπού και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το συμβάν.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ